ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalele și clinicile din Moscova vor începe de joi să ofere vaccinuri de rapel împotriva COVID-19, a declarat primarul orașului, în timp ce oficialii ruși se străduiesc să limiteze o creștere a numărului de cazuri puse pe seama variantei Delta, foarte infecțioasă, informează Reuters.

Ministerul Sănătății a recomandat miercuri clinicilor să înceapă să administreze doze de rapel persoanelor vaccinate în urmă cu șase luni sau mai mult, ceea ce face ca Rusia să fie una dintre primele țări care încep revaccinarea.

Ministerul a declarat că este o măsură de urgență, deoarece cazurile din Rusia sunt în creștere bruscă, iar ratele de vaccinare rămân scăzute.

Rusia a raportat joi 672 de decese legate de coronavirus, cel mai mare număr oficial de decese într-o singură zi.

Joi, capitala a rămas fără două vaccinuri, a relatat revista RBC. Este vorba despre EpiVacCorona și CoviVac, vaccinuri rusești care nu sunt la fel de utilizate ca Sputnik V.

Din ianuarie, Rusia a vaccinat doar 16% din populația sa, în mare  parte din cauza neîncrederii generalizate.

Ministerul Sănătății a declarat că va recomanda doze de rapel pentru persoanele vaccinate la fiecare șase luni, până când cel puțin 60% din populația adultă va fi vaccinată.

Autoritățile plănuiau să atingă acest obiectiv până în toamnă, dar marți Kremlinul a declarat că nu va fi atins.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că revaccinarea este disponibilă cu oricare dintre cele patru vaccinuri înregistrate în Rusia, dar Sputnik V și Sputnik-Light, cu o singură doză, vor fi folosite inițial în opt clinici din oraș.

"Trebuie să ținem sub observație tulpina, menținând un nivel ridicat de anticorpi prin revaccinări mai frecvente", a declarat Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya, dezvoltator de vaccinuri.

Guvernul a confirmat 23.543 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cele mai multe din 17 ianuarie, dintre care 7.597 la Moscova.