ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rușii care se încadrează în criteriile de mobilizare și care doresc să părăsească Rusia pe la punctul de trecere a frontierei Verhni Lars, de la granița cu Georgia, primesc citații , relatează Știripesurse.

„La granița cu Georgia, există un grup de lucru care se ocupă de mobilizare, din care fac parte reprezentanți ai comisariatului militar și autorităților. Ei verifică dacă persoanele care pleacă se încadrează în criteriile de mobilizare. Dacă corespund și există informații care confirmă acest fapt, atunci în acest caz li se înmânează o citație”, a specificat un interlocutor, conform agenției TASS.

Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, a anunțat că nu recunoaște referendumurile din părțile ocupate ale Ucrainei.

"Știm ce sunt referendumurile atunci când sunt organizate pe teritoriul ocupat, în condiții de război", a spus Zurabișvili.

"Aceasta este o acțiune extrem de cinică din partea Rusiei, care este complet inacceptabilă pentru noi, pentru lume și pentru oamenii civilizați", a adăugat ea, potrivit Știripesurse.