ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul de anchetă al Federației Ruse (ICR) a deschis un dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale (CPI), care au emis mandate de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și avocatul copiilor Maria Lvova-Belova, a informat serviciul de presă al departamentului, relatează Interfax, potrivit Știripesurse.

"Acțiunile judecătorilor Curții Penale Internaționale conțin semne de infracțiuni în temeiul articolului 2 partea 301, partea 1 a articolului 30, partea 2 a articolului 360 din Codul penal al Federației Ruse - detenția ilegală cu bună știință, precum și pregătirea unui atac asupra unui reprezentant al unui stat străin care se bucură de protecție internațională, cu scopul de a complica relațiile internaționale", a declarat serviciul de presă într-un comunicat citat de Interfax.

Departamentul a menționat că a fost inițiată și o cauză împotriva procurorului CPI în temeiul articolului 2 partea 299, articolul 1 partea 30, articolul 2 partea 360 din Codul penal al Federației Ruse - „tragerea la răspundere penală a unei persoane nevinovate cu bună știință, combinată cu o acuzație ilegală a unei persoane de a comite o infracțiune gravă sau deosebit de gravă, precum și pregătirea pentru un atac asupra unui reprezentant al unui stat străin care se bucură de protecție internațională, cu scopul de a complica relațiile internaționale.”