ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este pentru prima dată când Moscova susține că a capturat tancuri Leopard de când au fost furnizate Ucrainei de mai multe țări occidentale, scrie Le Figaro, citat de mariustucă.ro

Armata rusă a revendicat marți, 13 iunie, un videoclip după ce a capturat pentru prima dată pe frontul din Ucraina tancuri Leopard de fabricație germană și vehicule blindate Bradley de fabricație americană, tancuri furnizate Kievului de către Occident pentru contraofensiva sa.

„Tancurile Leopard și vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley. Acum acestea sunt trofeele noastre”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, însoțind mesajul cu un videoclip filmat la telefon care arată mai multe vehicule militare avariate. Potrivit acestuia, aceste vehicule de fabricație occidentală au fost „capturate în luptă” de soldații ruși din grupul „Est”.

„Unele dintre vehiculele de luptă au motoare funcționale, ceea ce indică faptul că bătălia a fost de scurtă durată și că echipajele ucrainene au fugit”, a spus ministerul rus, adăugând că le-a capturat în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei.
 
VIDEO:

cou cou a diffusé une vidéo montrant la capture d'un char Leopard 2 et de blindés Bradley pris aux ukrainiens dans la région de Zaporojié. Les moteurs de certains sont en marche, « ce qui indique que la bataille a été de courte durée et que les équipages ukrainiens ont fui » pic.twitter.com/8hXNkiFmO9