ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viena a eliminat obligativitatea măștii pe 1 martie, după ce restul Austriei a ridicat cerința similară cu câteva luni înainte, scrie Mediafax.

Acum ,în timp ce cei care nu doresc să poarte mască pot călători din nou fără în mijloacele de transport în comun din Viena, cei care doresc să poarte mască sunt pasibili de amenzi de până la 150 de euro, potrivit zarului austriac Kurier.

Acum, datorită unei legi adoptate de Partidul Popular Austriac (ÖVP), conservator, și de aliații săi populiști din coaliția Partidului Libertății (FPÖ) în 2017, cei care doresc să poarte în continuare măști vor avea nevoie de o adeverință medicală
 
Deși legea,denumită AGesVG, a fost propusă inițial pentru a opri purtarea vălului islamic integral, cum ar fi niqab și burqa, dar ea cuprinde toate măștile care acoperă fața.