ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Electoral al Sectorului 5 a decis, în urmă cu puțin timp, ca voturile de la alegerile locale să fie renumărate. Pentru ca procedura să înceapă este nevoie de două avize: unul de la Biroul Electoral Municipal și unul de la Biroul Electoral Central.
 

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) - 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL - USR PLUS) - 25,24%.iroul Electoral al Sectorului 5 a decis, în urmă cu puțin timp, ca voturile de la alegerile locale să fie renumărate! Însă, pentru ca procedura să înceapă este nevoie de două avize: unul de la Biroul Electoral Municipal și unul de la Biroul Electoral Central.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) - 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL - USR PLUS) - 25,24%. Decizia de renumărare a fost luată la cererea partidelor, dar câștigătorul Cristian Popescu Piedone, președintele și vicepreședintele BES (judecători) au făcut întâmpinare de respingere pe motiv de ”netemeinicie” la Biroul Electoral Municipal, informează Știripesurse, oferind și documentul.
 
Vlad Voiculescu, copreședintele USR PLUS București, susține că Biroul Electoral Central a respins, miercuri, sesizarea formulată de PSD Sector 1 București privind renumărarea voturilor la alegerile locale în acest sector.

"Contestația domnului Tudorache a fost respinsă în BEC. Victoria lui Clotilde Armand este finală. Voturile de la Sectorul 5 vor fi renumărate", a anunțat el pe Facebook.
 
Vlad Voiculescu minte ca la Radio Erevan. În realitate Biroul Electoral Central a respins sesizarea privind constatarea unei posibile fraude electorale în cadrul alegerilor locale, nu renumărarea.

Știri pe Surse informează că cererea de renumărare a voturilor a fost trimisă la Biroul Electoral de Sector. Aici se va lua decizia privind o posibilă renumărare a voturilor.
 

Zilele trecute chiar președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, a făcut o adresă către Biroul Electoral Central, în care semnalează posibile nereguli în privința numărării voturilor de la alegerile de duminică.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, Dan Tudorache, a informat, marți, că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică.

"Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor, iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările", a scris Tudorache, pe Facebook.
 
Remarcăm că în bătălia între serviciile românești și cele străine pentru Sectorul 1 al Capitalei a intrat și diviza noii generații a serviciului intern, prin două publicații băgăcioase, altfel cu tentă anti-religioasă.
 
 
Totul pentru front, totul pentru victorie!