ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația continuă să rămână tensionată la maximum la Sectorul 1, acolo unde Dan Tudorache și PSD îi acuză pe rivalii de la USR-PLUS că au fraudat alegerile. Evenimentele din ultimele zile, după apariția celebrului filmuleț în care se vede cum mai multe persoane oficiale intră în camera unde erau depozitate sacii cu voturi, continuă să provoace suspiciuni privind frauda comisă la numărarea voturilor. 

Cu toate acestea, solicitarea PSD de renumărare a voturilor de la Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost respinsă. După o ședință de câteva ore, s-a hotărât că voturile nu vor mai fi renumărate. ”Cererea de renumărare a fost respinsă cu 6 la 5. Deși exista temei legal pentru aceasta, s-a invocat că nu există temei legal, nu se mai dă eficiență dispozițiilor legale, nu se mai dă eficiență dispozițiilor hotărârilor Biroului Electoral Central.

Astăzi, Biroul Electoral Central a dat o circulară prin care a dat posibilitatea Birourilor Electorale de Circumscripție să reverifice, această reverificare tocmai asta presupune, renumărarea pentru a vedea exact ce este în saci. Din păcate, votul a fost politic”, a declarat Anca Dunca, reprezentant PSD în Biroul Electoral de Circumscripție.

Aproape 1,000 de oameni au protestat în fața Biroului Electoral al Sectorului 1. Demonstranții au acuzat că procesul electoral a fost fraudat și au cerut repetarea alegerilor. 

Ministerul de Interne a detașat zeci de jandarmi la fața locului, iar aceștia au instalat garduri de protecție. 
Mihai Gâdea a prezentat, în emisiunea Sinteza Zilei, de joi seara, ”Domnul Barna spune așa: în sala respectivă, cine a intrat este, de fapt, șoferul lui Tudorache. Deci șoferul lui Tudorache a intrat în sacii cu voturi. Și mai e o garanție, mai e o garanție că e un om de la PPUSL. Adică, poate ai noștri ar fi furat, dar era și omul ăla acolo. Atenție la ce urmează! Pentru că noi vă dăm identitatea acestor persoane. Cine sunt cei care au intrat la sacii cu voturi, iau un sac, îl desigilează, iau sacul de acolo și pleacă. Priviți cu atenție imaginile”, spune realizatorul Mihai Gâdea. 

Potrivit acestuia, este vorba despre un bărbat care face parte din personalul tehnic auxiliar, procurorul Sprîncu Nicolae, președintele Biroului de Circumscripție Electorală al sectorului 1, Andrei Nicolaescu, candidat USR-PLUS Consiliul Local sector 1, Diana Buzoianu, candidat USR-PLUS Consiliul Local sector 1, Mircea Matei, reprezentant USR Biroul de Circumscripție Electorală 1, sector 1.adevărata identitate a persoanelor surprinse cu camerele de supraveghere în camera unde erau depozitați sacii cu buletine de vot pentru primăria Sectorului 1.
”Deci cei care au intrat în cameră sunt: 1 procuror, cel care a fost ieri bolnav de COVID. Asta este o chestiune extraordinară. Cred că poate să primească premiul Nobel pentru sănătate.  Vă dați seama? Ieri era bolnav de COVID, astăzi nu a mai fost. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să închidă procesul electoral la ora 19.30. Dar minunea procurorului nu este nimic față de ce o să vedeți. 

3 reprezentanți USR: Mircea Matei, Andrei Nicolaescu, consilierul doamnei Clotilde Armand și Diana Buzoianu, de asemenea USR. Și un personal tehnic auxiliar”, a adăugat Mihai Gâdea.