ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Voiculescu de la USR-PLUS, ministrul Sănătății, a anunțat că dezaprobă Revelionul de la TVR, contestând „mimica” protagoniștilor. 
 
Într-un comunicat remis luni seara,  Ministerul Sănătății  condus de useristul care vrea să privatizeze sistemul de sănătate, cere CNA să ia măsuri după Revelionul de la TVR.  Motivul ar fi că „producția care a fost promovată în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități”. O solicitare similară a fost făcută și în cazul promoului Centrului Medical de testare rapidă anti COVID OK Medical, care ar induce tinerilor ideea că ai acces în spații aglomerate, fără mască de protecție, doar pe baza unui test RT- PCR, potrivit reprezentanților Ministerul Sănătății.

”Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare "OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități”.
 
Ministerul condus de Voiculescu tace însă în scandalul de amploare de la Spitalul Floreasca din Capitală după ce angajații de la morga unității medicale au încurcat două cadavre. O familie a făcut plângere la Poliție reclamând faptul că angajații spitalului au pierdut cadavrul unui pacient COVID-19 care a decedat în urmă cu câteva zile, potrivit RTV.
 
În urma verificărilor s-a stabilit că pacientul decedat a fost predat unei alte familii, care l-a și îngropat. Acum urmează ca acesta să fie exhumat și predat familiei sale. 
 

Rudele pacientului susțin că acestuia i s-a făcut rău și a fost dus cu ambulanța la Spitalul Floreasca. Echipajele de pe Ambulanță i-au făcut două teste rapide, care au ieșit pozitive la infecția cu coronavirus. Se întâmpla înainte de Crăciun.

„În data de 21 decembrie dimineata l-am internat, l-am adus la spital. Între timp i-au facut două teste rapide pe ambulanță. Au zis ca e pozitiv. Eu pana sa se imbolnaveasca i-am facut teste de anticorpi, la anticorpi nu i-a aratat niciun covid, in ambulanta i-a iesit pozitiv. Luni l-au tinut aici jos la UPU. După aceea, marți l-au intubat și l-au dus la ATI sus. Si cu testul tot eu am sunat să aflu, era de datoria lor să anunțe”, a povestit fiica pacientului decedat la Spitalul Floreasca.

Ulterior, familia a fost anunțată că pacientul a murit.