ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suedia a devenit a doua țară din Uniunea Europeană care a interzis intrarea israelienilor din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Israel, în ciuda faptului că această țară este una dintre cele mai vaccinate din lume, anunță Epoch Times.

Miercuri, Portugalia a devenit prima țară din UE care a interzis călătoriile din Israel din cauza creșterii numărului de cazuri. Ambele țări urmează recomandarea UE de a elimina Israelul de pe lista sa de țări verzi.

Suedia a interzis, de asemenea, intrarea cetățenilor din Statele Unite, Kosovo, Liban, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Ministrul de interne, Mikael Damberg, a declarat pentru agențiile de știri că această creștere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Israel, Statele Unite și alte țări reprezintă motivul pentru care acestea au fost scoase de pe lista de exceptare a interdicției de călătorie a Suediei. În ciuda campaniei de vaccinare în masă din Israel, virusul a continuat să se răspândească, a spus Damberg.

Mai mulți politicieni israelieni au criticat directiva UE și mandatul Portugaliei.

"Din nefericire, în urma directivei UE, conform căreia s-a decis scoaterea Israelului de pe lista țărilor verzi, guvernul portughez s-a aliniat la [recomandarea UE] care interzice intrarea din Israel în Portugalia, cu excepția unor motive justificate", a declarat pentru YNET Itay Mor, șeful ONG-ului sionist Over The Rainbow Portugal.

"Suntem tulburați de această decizie, cu atât mai mult cu cât majoritatea israelienilor au fost vaccinați. În acest stadiu, UE ar fi trebuit să recunoască certificatele de vaccinare ale Israelului", a adăugat Mor.

La 30 august, Uniunea Europeană a eliminat de pe lista sa de călătorii sigure Statele Unite, Israel, Kosovo, Liban, Muntenegru, Macedonia de Nord și altele. Lista nu este obligatorie, iar țările sunt libere să își stabilească propriile politici de frontieră.

"Călătoriile neesențiale către UE din țările sau entitățile care nu sunt enumerate în anexa I fac obiectul unor restricții temporare de călătorie. Acest lucru nu aduce atingere posibilității ca statele membre să ridice restricția temporară privind călătoriile neesențiale în UE pentru călătorii complet vaccinați", a precizat UE într-o declarație la momentul respectiv.

Între timp, Israelul a anunțat la sfârșitul săptămânii că persoanele care nu au primit a treia doză de vaccin nu vor putea folosi pașapoartele de vaccinare.

Chiar dacă Israelul este una dintre cele mai vaccinate țări de pe Pământ împotriva COVID-19, cazurile sunt în creștere. Media pe șapte zile a micii națiuni pentru infecțiile cu COVID-19 a fost luni de peste 1.000 la un milion de persoane, ceea ce reprezintă o rată dublă față de cifrele înregistrate în Statele Unite și Marea Britanie, potrivit publicației Our World in Data a Universității Oxford.