ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Ștefănuț, fosta prezentatoare Digi 24, a făcut primele declarații publice după scandalul izbucnit de postarea ei de pe un grup privat de Facebook, în care îl acuza pe Vlad Voiculescu de infidelitate pentru că ar avea cont pe Tinder, o rețea de întâlniri "romantice" unde acesta avea un cont fals. Și tocmai el ne acuza pe noi de "știri false" în scandalul vaccinurilor, în privința studiilor sale incerte dar și legat de colaborarea tatălui său cu Securitatea ca turnător cu acte în regulă. Europarlamentarul USR se pozase la vot cu partenera progresistă - cei doi sunt necăsătoriți - și fetița lor de doi ani în brațe. Nu este clar dacă Voiculescu, alias "Mark", căuta "întâlniri romantice" cu bărbați sau cu femei. Reamintim că IPS Teodosie a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea de o femeie ce să facă dacă se simte lipsită de empatie, situație interpretată de presa progresistă drept "abuz psihologic". Postul de radio a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru că nu a anunțat la ce număr special de telefon trebuie să sune persoana presupus abuzată. Acum, când s-a descoperit cine pe cine abuza, CNA de ce nu mai amendează toate posturile care relatează despre scandal ca să știe Laura Stefănuț unde să sune?

Într-o postare amplă pe Facebook, Laura Ștefănuț a explicat că decizia de a publica informațiile pe un grup privat de suport a fost motivată de nevoia de sprijin după ce a fost abuzată psihologic și înșelată, atât emoțional, cât și sexual (după cum sugerează în textul de mai jos).

„Când am ieșit din cabinetul medicului aveam opt apeluri nepreluate. Cred ca nici de ziua mea telefonul nu a sunat așa. Este după ce am postat pe un grup privat de suport între femei o tragedie personală. Când m-au întrebat jurnaliștii, am zis că am postat pe grup privat fiindcă nu vreau să lansez o discuție publică. 

Deși înțeleg și cred că este nevoie de discuții publice despre relații în epoca digitală, despre traume, nevoia de terapie, despre înșelat emoțional (mai ales dacă vine după înșelat sexual peste care celălalt se chinuie să treacă cu anii), despre limite și despre de ce persoanele foarte sensibile tind să aleagă parteneri indisponibili emoțional, despre cum toate cuplurile au probleme și pot fi pe rând abuzatori sau victime - vina este împărțită în cupluri, dar sunt cercetări care arată că, deși femeile inițiază mai des despărțiri, majoritar bărbații fac greșeli serioase care duc la final. Și nu e de mirat, societatea în general e mai permisivă cu greșelile bărbaților, așa că au mai puține motive să se rețină. 

Cu toate astea, nu pot să intru în detalii pe plan personal la nivel public. Sau cel puțin nu singură, ci în colaborare cu celălalt din relație/fostă relație - deci exclus în cazul de față.

Și categoric nu ca o confruntare cu tatăl copilului meu. E un om pe care l-am iubit și voi continua să îl iubesc sufletește. Căruia nu îi vreau răul. Pe care am încercat să îl înțeleg și să îi fiu alături de-a lungul anilor, până nu am mai avut resurse.  

Am postat pe un grup privat fiindcă aveam nevoie de suport și da, fiindcă îmi doream ca acel profil să fie reclamat și să primesc în final niște scuze, am fost teribil de furioasă înainte să înceapă să mă doară cumplit. Grupul privat funcționează, teoretic, mai mult ca un spațiu de terapie, fiindcă celălalt nu are un cuvânt de spus, ceea ce e inadmisibil în orice alt context. 

Nu voi accepta invitațiile la emisiuni, fiindcă nu sunt eu expertă în dinamici de relație sau limite ale sferei private, sunt atâția specialiști faini care merită urmăriți. Cu atât mai puțin vreau să ofer muniție politică. 

Să nu mai zic că sufăr vizibil, chiar nu am cum să fiu de vreun ajutor, din contră, acum eu am nevoie de suport să navighez o perioadă dureroasă, fără să îmi afectez copilul. Acum eu sunt cea acuzată că am făcut răul și trebuie să gestionez consecințele. Îmi asum partea de vină și spun sincer că nu am dorit să fac rău cuiva, am vrut să îndrept niște probleme și am acționat cum am crezut eu mai bine”, a scris Laura Ștefănuț pe Facebook.