ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din diaspora au peste 700 de magazine și restaurante unde pot mânca românește de sărbători.

Românii din diaspora se pot bucura de bunătățile noastre tradiționale oriunde s-ar afla. Acum, cei peste 3,5 milioane de români din străinătate au la dispoziție aplicația www.magazineromanesti.eu, prin care pot afla de unde pot cumpăra preparate și ingrediente românești, precum și unde pot găsi cel mai apropiat restaurant cu specific românesc, informează un comunicat de presă magazineromanesti.eu.

Cu peste 700 de locații listate, în 41 de țări de pe 5 continente, www.magazineromanesti.eu este o hartă interactivă care are în spate cea mai completă bază de date reunind magazine, restaurante, cofetării, patiserii și brutării ale întreprinzătorilor români de peste hotare. Lista este în continuă creștere, locații noi fiind adăugate săptămânal, din propunerile utilizatorilor.

Scopul aplicației este să pună mâncarea românească pe harta lumii și să o aducă aproape de cei pofticioși. Este un loc de întâlnire pentru producătorii, distribuitorii și comercianții de produse românești, precum și un loc în care se pot prezenta consumatorilor români.

La rândul lor, iubitorii de mâncare românească pot găsi cu ușurință un magazin sau un restaurant, pot afla adresa, datele de contact și eventual oferta acestora. Mai mult, pot împărtăși experiența lor cu magazinul sau restaurantul respectiv, scriind o recomandare pe pagina locației.

În marile capitale europene și în împrejurimile acestora găsim un număr impresionant de magazine românești. Unele magazine s-au specializat ca magazine de delicatese, în timp ce altele aduc în străinătate familiaritatea magazinului de la colț, cu nelipsitele eugenii și pufuleți. De exemplu, în Londra și în împrejurimi găsim peste 100 de magazine românești și restaurante cu specific românesc, și peste 30 în Paris sau în Madrid.

Intră pe harta www.magazineromanesti.eu pentru a descoperi de unde poți cumpăra ingredientele pentru masa de Crăciun, oriunde te-ai afla.