ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii Sectorului 1 din Capitală strâng semnaturi pentru a organiza un referendum, în urma căruia edilul Clotilde Armand, instalat în funcție acum 2 luni, să fie demis. Unul dintre motive este faptul că, în ultima perioadă, Sectorul 1 a fost invadat de gunoaie în urma scandalului dintre primărie și firma care aduna deșeurile. Până acum petiția lansată a adunat  peste 1.580 de semnături din necesarul de 65.000 de semnături, informează Stiripesurse.

"Pentru motivele pe care le vom prezenta în cele ce urmează, cetățenii Sectorului 1 din București doresc demiterea primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND prin REFERENDUM.
În acest sens, se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii prevăzută de Articolul 162 - Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările și completările ulterioare, privind Codul Administrativ:

(1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 144 și 145, care se aplică în mod corespunzător.

(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

(3) Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătură olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

(4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.
 
Motivele demiterii primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND sunt următoarele:

1. Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivității locale și a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie și criza epidemico-sanitara de virus SARS-COV 2, reale focare de infecție, punând astfel în pericol sănătatea publică.

2. Încălcarea flagrantă, cu știința, a dispozițiilor legale impuse de normele sanitare și de mediu.

Pentru demararea acestui demers ne sunt necesare aproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetățenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor și intereselor proprii", apare scris pe site-ul petitieonline.ro.