ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editura Predania a anunțat, chiar de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, o veste bună pentru iubitorii de cărți ortodoxe: lansarea proiectului „Prietenii Predania”. Acesta vizează crearea unei comunități vii de creștini care să se cunoască, să se sprijine și să difuzeze cât mai multor cititori cuvintele vii ale Predaniei. Toți cei care se înscriu în această comunitate vor beneficia de reduceri de până la 45% la cărțile editate de Predania.ro.

„Astăzi, 23 aprilie, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a fost lansat proiectul „Prietenii Predaniei”, ca un îndemn la solidaritate și biruință prin cunoaștere, în aceste vremuri pline de provocări, mai ales sufletești.

Proiectul are ca scop crearea unei comunități, în cadrul căreia toți cei iubitori de Adevăr să se cunoască, să se susțină și să sprijine transmiterea cuvintelor vii ale Predaniei, la cât mai mulți cititori.

Din acest motiv, toți Prietenii Predaniei vor putea cumpăra cărți la prețuri reduse, cu până la 45%, sau vor putea deveni „ctitori” de noi cărți duhovnicești, dacă se înscriu, începând de astăzi, în comunitatea gândită special pentru ei, pe site-ul prietenii predania.

„Proiectul a fost inițiat în urmă cu câteva luni, dar lansarea lui, în Săptămâna Luminată, în sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul fondatorului Revistei Predania (1937), scriitorul și teologul George Racoveanu, cel mai fidel ucenic al lui Nae Ionescu, capătă, în contextul actual, noi valențe. Orice ieșire din criză cere solidaritate, cunoaștere și capacitatea de a distinge adevărul de minciună. Trăim zile în care suntem intoxicați cu informații false, dezbinați și înfricoșați, de aceea este esențial să câștigăm putere, citind cărți sfinte, care ne luminează mintea și ne vindecă sufletul”, a declarat Ionuț Gurgu, directorul Editurii Predania.

Toți cei care vor să se numere printre Prietenii Predaniei și să fie la curent cu proiectele editurii, sunt rugați să trimită un mail la adresa prietenii@predania.ro.

Prima dintre cărțile care vor fi tipărite în cadrul proiectului este „Omenia și frumusețea cea dintâi”, scrisă de George Racoveanu.  

Cartea punctează, în spirit ortodox, cele mai importante calități ale unui om de omenie și ne amintește, într-o lume care își pierde frumusețea, care sunt florile sufletului uman. Pentru Prietenii Predaniei, aceasta va fi disponibilă pentru a fi precomandată laprețul de 2,75 lei”, a informat Editura Predania într-un comunicat transmis redacției ActiveNews.