ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Astă seară, în timpul Vecerniei praznicului Sfinților Împărați, Liliana-Elena, soția părintelui diacon Sabin Preda, s-a mutat la ceruri.”, a anunțat în această seară Grupul Nectarie Protopsaltul.

„Să ne rugăm pentru odihna sufletului ei!

Veșnică pomenirea ei!”, a adăugat îndrăgitul grup de muzică psaltică.

„Dumnezeu să o ierte și să o odihnească! Maica Domnului să le fie ocrotitoare celor două fetițe rămase orfane de mamă! Dumnezeu să-l întărească și pe părintele profesor!”, a scris un apropiat. Diaconul Sabin Preda este lector universitar în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" din București și dirijor al grupului psaltic Nectarie Protopsaltul.

În decembrie 2022 se bucură că soțul ei, Sabin Preda, conducătorul grupului Nectarie Protopsaltul, devenise părintele diacon Sabin. Tânara Liliana-Elena Preda studiase la SNSPA și în ultimul an lucrase la Editura Frontiera.

Conform România TV, aceasta se lupta cu un cancer care a avansat rapid în ultima perioadă. Avea 41 de ani.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!