ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de fete din Kenya care ar fi fost afectate de o "boală" paralizantă au căzut victime ale isteriei, susțin autoritățile, potrivit Daily Mail.

Mai mult de 100 de eleve au fost lovite brusc săptămâna trecută la o școală de fete din Musoli, la 374 km nord-vest de Nairobi. 

Imagini alarmante care au circulat online arătau aparent eleve care se chinuiau să meargă și tremurau necontrolat.

De asemenea, în clipurile care pretind să arate amploarea crizei, au fost văzuți copii legați la pat, în convulsii, în ceea ce părea a fi un spital.  

Dar oficialii locali au declarat acum că seria misterioasă de cazuri a fost de fapt declanșată de isterie. Aceștia au dat vina pe anxietatea elevilor în legătură cu viitoarele examene de sfârșit de an.

Testele efectuate pe probe prelevate de la elevii afectați au exclus orice infecție în școală. 

Șefii din domeniul sănătății din Kenya au lansat imediat o anchetă pentru a afla cauza focarului, temându-se că ar putea avea consecințe "dezastruoase" în cazul în care s-ar dovedi a fi infecțioasă.

Cu toate acestea, site-ul local de știri Nation Africa a relatat că doctorul Bernard Wesonga a declarat: "Au fost colectate probe de la elevii care au fost internați în patru spitale din județ și au fost duse la laboratoarele guvernamentale unde am efectuat atât culturi, cât și teste sensibile".

Directorul de sănătate al comitatului Kakamega a adăugat: "Rezultatele au arătat că elevii nu sufereau de nicio boală.

'Acest lucru indică o provocare psihologică care ar fi putut fi determinată de o stare de panică'.

Boniface Kibaki, secretarul pentru educație din cadrul Diocezei catolice din Kakamega, a declarat pentru presa locală ACI Africa, că elevii spitalizați au fost examinați și s-a constatat că nu sunt infectați.

'Rezultatele medicale au ieșit cu rezultate negative. Nu există nicio boală. Este mai degrabă o problemă psihologică', a declarat dl Kibaki, susținea postul.