ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potențiala candidatură a lui Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale a fost comentată luni de președintele Klaus Iohannis, cel care, în 2015, îl propulsa pe actualul lider al PLUS în fruntea guvernului tehnocrat. Cioloș a anunțat sâmbătă că va candida la prezidențiale, dar și la alte alegeri, in următorii doi ani, în cazul în care noul său partid i-o va cere. De asemenea, Cioloș a explicat că este în negocieri avansate cu USR pentru o candidatură comună la europarlamentare.
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, referindu-se la posibila candidatură a lui Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale, că nu doar că l-a propus premier, ci l-a și promovat, ceea ce reprezintă „un pic mai mult decât o susținere”, scrie Mediafax.

„Cred că este foarte bine să își prezinte fiecare oferta electorală. Dacă este bine, sigur că este bine să avem candidați la prezidențiale. De asta ne-am luptat în decembrie 1980: să avem libertatea de alege și de a fi aleși”, a declarat Klaus Iohannis fiind întrebat cum vede posibila candidatura a lui Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale.

Șeful statului a adăugat că „a făcut o figură destul de bună” în timpul respectivului mandat de la Palatul Victoria.
„Nu l-am susținut. L-am propus și l-am promovat. Deci a fost un pic mai mult decât o susținere și cred că a făcut o figură destul de bună în timpul acelui mandat”, a precizat Klaus Iohannis.


Liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu a respins luni o candidatură la alegerile prezidențiale din acest, după ce a anunțat că va candida oricum la europarlamentare.

„Nu exclud nimic. Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranță voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidențiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei.", a declarat Cioloș pentru Adevărul.