ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, care a suportat, în ultima lună, șase operații pe creier, a decedat, la vârsta de 70 de ani, transmite timpul.md.

Pe 11 august, Observatorul de Nord a scris că directorul Muzeului de Istorie și Entografie din Soroca, Nicolae Bulat, a suferit o intervenție chirurgicală, iar ulterior s-a aflat în comă de gradul I fiind diagnosticat recent cu o maladie gravă la creier, potrivit sursei citate.

”Familia lui Nicolae Bulat este profund recunoscătoare și mulțumește Guvernului României, Guvernului Moldovei, dlui Profesor Doctor Lucian Eva, Spitalul Județean de Urgență « Prof. Dr. Nicolae Oblu » Iași, dlui Iurie Ciocan, dlui Alexandru Cimbriciuc și la toți care au contribuit la organizarea și transportarea lui Nicolae la Iași. 

Familia noastră este imens mulțumită tuturor prietenilor din Soroca, Moldova, Romania și de peste hotare pentru contribuția, atenția și ajutorul financiar. Ajutorul Dumneavoastră este foarte important și neprețuit. Mulțumim pentru stima Dumneavoastră, respectul care îl purtați fața de Nicolae, rugăciunile Dumneavoastră și ghindurile bune, suntem sigur că îl vor ajuta in aceste momente grele. 

Cu mare respect și recunoștință, familia Bulat.” a fost ultimul mesaj pe care l-a transmis familia istoricului basarabean, la sfârșitul lunii august.
 
Funeraliile istoricului vor avea loc marți, 13 septembrie.

„Persoanele care doresc să-și ia rămas bun de la OMUL CETĂȚII o pot face la priveghi luni, 12 septembrie, la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni, în partea a doua a zilei, unde va fi depus corpul neînsuflețit sau marți, 13 septembrie, la ora 11:00, în fața Cetății”, a scris Observatorul de Nord.
 
Nicolae Bulat a fost supranumit „gardianul” Cetății Soroca, în care a activat de mai bine de 30 de ani.
 
Dumnezeu să-l ierte!