ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Constantin Lucescu, avocatul care i-a reprezentat și apărat pe soții Ceaușescu în procesul din 25 decembrie 1989, a murit, sâmbătă dimineață, în locuința sa din Caracal. 

Generalul Constantin Lucescu avea aproximativ 80 de ani și suferea de o boală gravă. Mai exact, conform surselor locale, generalul suferea de o formă gravă de cancer, de mai mulți ani.

Generalul Constantin Lucescu a devenit celebru după ce i-a apărat pe Elena și Nicolae Ceaușescu în procesul de la Târgoviște, când cei doi dictatori au fost condamnați la moarte.
 
Înmormântarea va avea loc duminică, în Caracal,  și va fi una extrem de restrânsă din cauza condițiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Avocatul este cunoscut pentru o serie de declarații controversate pe care le-a transmis, în presa locală. El spunea, pentru o publicație din Neamț, că este convins că în zilele cumplite ale manifestațiilor din decembrie 1989, românii nu au fost decât niște „figuranții istorici ai unei lovituri de stat”. Avocatul Constantin Lucescu afirma, de asemenea, că numărul morților a fost mult prea mic, vorbind despre „cinismul” și „sinistra gândire” a celor care au organizat evenimentele din decembrie 1989, potrivit publicației locale Mesagerul Neamț.

Constantin Lucescu susținea și că a fost singurul care s-a opus execuției soților Ceaușescu. 

Și astăzi îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost singurul care m-am opus condamnării la moarte (…) În 25 decembrie 1989, nu am fost niciun moment avocat, întrucât nu aveam niciun fel de delegație din oficiu. Nu a fost proces, pentru că nu a fost rechizitoriu. Nu a existat dosar și, neexistând sesizare, nici nu poți să ai de-a face cu un act de justiție. De altfel, dosarul Ceaușescu, judecat în 25 decembrie, poartă numărul 1 din 1990”, spunea avocatul celor doi foști lideri comuniști.