ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucrainenii refugiați la noi în țară se tem că vor fi obligați să părăsească de luna viitoare locuințele închiriate, plătite de stat. Proprietarii n-au mai primit de două luni bani de la autorități pentru chiria și hrana refugiaților. Așa că vor să scape de chiriași, relatează ProTv.

La Constanța, în jur de 200 de ucraineni au ieșit în stradă, pentru a-și exprima nemulțumirea.
 
Ilknur Pintilie, corespondent Știrile Protv: ”În această clădire din nordul stațiunii Mamaia locuiesc peste 200 de cetățeni ucraineni. Cei mai mulți dintre ei femei și copii. Aceștia au fost somați ca până sâmbătă, 1 aprilie, să elibereze apartamentele. Proprietarul clădirii spune că facturile sunt de ordinul milioanelor de lei și că nu mai poate suporta cheltuielile”.

Claudiu Matei, administrator bloc: ”Noi în toamnă le-am pus la dispoziție clădirea, din păcate, în momentul ăsta nu mai putem să suportăm cheltuielile făcute de ei. De două săptămâni i-am rugat să își găsească în altă parte, deja se termină luna și din păcate nu și-au găsit”.

Oana Tănase, manager hotel: ”Sumele care s-au adunat, pe care trebuie să le recuperăm, sunt foarte mari, ajung la aproximativ 900 de milioane de lei”.

Și un proprietar din București spune că nu se mai descurcă, după ce statul a întârziat cu plățile.

Emanuel Ionescu, proprietar: ”Nici noi nu putem să îi susținem din buzunarul nostru la nesfârșit, adică mai bine prefer să închiriez apartamentul la o familie de români cu 400-500 euro, să își plătească și utilitățiile și nu am bătaie de cap, mai ales că acum avem niște restanțe pe care le-am plătit noi”, au fost câteva dintre mărturiile proprietarilor care găzduiesc refugiați.