ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ar trebui investigate originile coronavirusului și, totodată, anchetatorii trebuie să beneficieze de acces deplin în locurile unde se pot găsi clarificări în acest sens, citează Puterea.ro, conform Reuters.

"Este de cea mai mare importanță să aflăm originile coronavirusului.  Anchetatorii au nevoie de acces complet la tot ce este necesar pentru a descoperi cu adevărat sursa acestei pandemii”, a afirmat Ursula.

Decizia vine pe măsură ce, la sfârșitul lunii mai, comunitatea de informații a SUA a admis teoria accidentului de laborator, drept sursă a pandemiei de Covid. Liderii UE au cerut joi o anchetă fără restricții privind originile pandemiei COVID-19, identificată pentru prima dată în centrul Chinei, pe fondul criticilor aduse unei prime anchete a Organizației Mondiale a Sănătății.

Studiul realizat de OMS în ianuarie și februarie a fost "insuficient și neconcludent", a afirmat luna trecută misiunea SUA la ONU la Geneva într-o declarație, solicitând ceea ce a numit o a doua investigație în timp util, transparentă și bazată pe dovezi, care să fie efectuată inclusiv în China.

Șeful Consiliului European, Charles Michel, a declarat: "Lumea are dreptul să știe exact ce s-a întâmplat pentru a putea trage învățăminte". El a adăugat că UE a sprijinit toate eforturile.

Un proiect de text care urmează să fie aprobat în cadrul unui summit UE-SUA săptămâna viitoare spune: "Solicităm să se facă progrese în ceea ce privește un studiu transparent, bazat pe dovezi și condus de experți și convocat de OMS în faza 2 privind originile COVID-19, care să fie liber de interferențe." citeste mai departe .

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat în mai că agențiile de informații americane urmăresc teorii rivale care ar putea include posibilitatea unui accident de laborator în China. Diplomații UE au declarat că sprijinul UE pentru un nou studiu este în mare parte simbolic, deoarece blocul comunitar nu ar fi implicat direc

Raportul OMS a declarat că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal și că "introducerea printr-un incident de laborator a fost considerată o cale extrem de improbabilă".