ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ipoteza este lansată de Sorin Roșca Stănescu ce își amintește de un episod similar din urmă cu 15 ani, când Partidul Democrat vâna sediile Partidului Național Român, condus de Virgil Măgureanu.

Acesta are azi o postare interesantă pe site-ul inpolitics.ro care poate explica motivele reale ale fuziunuii prin absorbție PMP-UNPR. 

"În iunie 2001, am primit un telefon de la Traian Băsescu. Era primar general și, după ce îi făcuse vânt lui Petre Roman, devenise președinte al Partidului Democrat. Mi-a comunicat, și am fost printre primii care au aflat, decizia sa de a fuziona, prin absorbție, cu Partidul Național Român, condus de Virgil Măgureanu. (...) 

Motivându-și decizia, care, în principiu, nu putea fi decât una scandaloasă, Traian Băsescu mi-a prezentat un argument pe cât de cinic, pe atât de puternic pentru domnia să. Partidul Național Român, rezultat, la rândul lui, din fuziunea dintre Partidul Democrat Agrar din România, PDAR, Partidul Noua Românie și Partidul Liberal Creștin, operațiune inutil contestat de PNȚCD prin Ion Rațiu, încăpuse pe mâna unuia dintre cei mai influenți oameni din România. Virgil Măgureanu, artizanul noii securități. Această și-a folosit puternică influență pe care o avea în teritoriu, pe lângă oameni cheie din administrația publică centrală și locală, pentru a-și "dota” formațiunea politică cu nenumărate sedii. Era, de fapt, singură zestre reală a PNR. O zestre vanată de Traian Băsescu. Acesta, fiind sincer sau mimând perfect sinceritatea, mi-a spus cu dezinvoltură: "Fac această fuziune nu de dragul lui Măgureanu, ci pentru a-i lua sediile”. (...)

Astăzi, asistăm la o operație, în esență ei, identică.Traian Băsescu nu fuzionează cu UNPR de florile mărului. Și nici din vreun motiv de natură doctrinară. La fel ca PNR-ul lui Virgil Măgureanu, și UNPR-ul generalului cu patru stele, Gabriel Oprea, a beneficiat de condiții excepționale sub aspect logistic. De altfel, primul sediu, cel din spatele hotelului Triumf, în care urmează să se mute DNA, UNPR-ul domnului Oprea l-a primit de la stăpânire cu câteva zile înainte ca partidul să se înregistreze oficial. (...). În continuare, gospodar cum îl știm, Gabriel Oprea a strâns, dacă nu un electorat, în orice caz un număr remarcabil de mare de oameni politici și un număr și mai mare de sedii în întreaga țară. UNPR a devenit astfel, dacă nu un partid politic în adevăratul înțeles al cuvântului, o mare rețea de prăvălii. Ei bine, aceste prăvălii au fost vizate cu succes de Traian Băsescu. Această este zestrea UNPR în mariajul făcut cu un partid care, la alegerile locale, a obținut un rezultat sub genunchiul broaștei. Infrastructura, însă, îl va putea ajuta pe Train Băsescu să prospere. Iar în urma acestui mariaj, câțiva indivizi din UNPR, după ce au eșuat în negocierile cu PSD și cu PNL, s-ar putea să prospere. Și chiar să intre, la limita, în viitorul Parlament" noteaza Roșca Stănescu.

Integral aici.