ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trandafirul nu este doar floarea cea mai apreciată ci și ingredientul unei afaceri care pare să înflorească. 
Cu experienţa adunată peste hotare, dar şi cu banii câştigaţi acolo, doi prieteni din judeţul Mureş au îndiinţat o cultură de trandafiri de dulceaţă. După mai puţin de un an au recoltat deja 100 de kilograme de petale.
Trei mii de metri pătraţi plini cu trandafiri de dulceaţă. Este imaginea de care se bucură în fiecare dimineaţă doi tineri care au renunţat la locuri de muncă în Statele Unite şi în Spania pentru o afacere în satul natal, informează Digi24.ro.

Lucian Inţă şi Garbiel Marcu au crescut împreună şi s-au specializat ca tehnicieni silvici. Aşa că afacerea lor se bazează nu doar pe multă muncă, ci şi pe prietenia care-i leagă de o viaţă. Anul trecut, au plantat trandafirii şi acum au cules deja 100 de kilograme de petale.

Primii clienţi au apărut şi ei. Micii procesatori din judeţ care fabrică dulceaţă de trandafir plătesc 50 de lei pentru un kilogram de petale.

Alături de cultura de trandafiri, tinerii au şi una de fructe de pădure. Investiţia i-a costat 13.000 de euro şi spun că abia anul viitor îşi va atinge randamentul maxim.