ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a transmis un mesaj video, în condițiile în care de 1 Decembrie, la Alba Iulia s-a dat interzis din cauza pandemiei. Românii nu vor putea participa la ceremonii, și acelea puține. Nici locuitorii din Alba Iulia nu se vor putea bucura  de paradă militară sau de spectacolele care se țineau de 30 de ani în Cetatea Marii Uniri.

„Pot să pun pariu că nu ați știut, sau dacă ați știut ați uitat. În urmă cu 102 ani, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a avut loc chiar în vârful unei pandemii mult mai severe decât cea de azi: Gripa Spaniolă. A ucis 3,3% din populația globului, adică 50 de milioane de oameni. Dar românii nu s-au speriat și s-au dus la Alba Iulia. Nevaccinați, netestați. Tocmai pierduseră în Primul Război Mondial 530.000 de suflete. 10% din populația României. Pur și simplu, au ingnorat Gripa Spaniolă pentru a săvârși Marea Unire. Să nu uitați!”, reamintește jurnalistul.