ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bătaie de joc. Peste 15 profesori, avocați și jurnaliști veniți din întreaga țară au fost lăsați pe-afară astăzi, la o așa-zisă „dezbatere” pe „egalitate de gen” în învățământul preuniversiar, desfășurată la Capșa, pentru a mai toca ceva bani din proiectul pe „fonduri norvegiene” derulat de o serie de organizații soroșiste. Ca și cum nu se găsea o clasă de școală sau o sala a ministerului Educației.
 
ACTUALIZARE: Vedeți în baza articolului o nouă filmare de la fața locului, cu modul în care au fost tratați profesorii veniți pe cont propriu de la Timișoara, Brașov sau Iași.
 
Profesorii au fost umiliți de portăreii trimiși de un oarecare Cristian Chiscop, prezentat ca coordonator de programe, și lăsați la poartă, în ploaie, sub pretextul că nu mai sunt locuri în sală, deși se înregistraseră conform cerințelor și veneau din mai multe orașe din țară special pentru această discuție, pretinsă a fi publică. În realitatea, conform imaginilor obținute de ActiveNews, sala somptuoasă de la Capșa a fost pe jumătate goală. FOTO și VIDEO:
 
 
VIDEO:
 
Organizatorii, care au defilat prin edificiu cu deputata PNL Cătălina Ciofu, și-au dorit doar o bifă în proiect, cu o plenară de tip partidul comunist, filtrând total vocile care le-ar fi putut contrazice pozițiile de propagandiști homosexualiști mascați, rezultate din analiza „Manualului de egalitate de gen pentru cadre didactice”, obiectul pseudo-dezbaterii. Manualul a mai fost prezentat și la Cluj, pe 29 noiembrie, în cadrul unei așa-zise „mese rotunde”.
 
Proiectul se înscrie în cadrul unei campanii internaționale asiduue de a introduce în școli pe intrarea din dos propaganda homosexuală mascată în bunele intenții ale „incluziunii” femeilor și „egalității de gen”, unde „genul”  înseamnă deja homosexual, transsexual, incert etc, „genuri” care vor trebui promovate în învățământ la o egalitate orwelliană cu ceea ce oricum se dorește a fi desființat.
 
Campania are un nou punct culminant zilele acestea, la Parlament, pe 12 decembrie, unde va avea loc o ședință comună prezidată de Klaus Iohannis, cel care anunțase la pupitrul ONU încă din 2015 că România va introduce „egalitatea de gen” în școli. Ulterior, în 2017, Iohannis a anunțat, cu de la sine putere, fără nici o consultare cu specialiștii și societatea civilă, că „până în 2020, 70% din instituțiile publice naționale și locale din România vor avea experți în egalitatea de gen" (!).
 
"România va implementa o nouă profesie - expert în egalitatea între genuri. Principala idee din spatele acestei inițiative a fost pregătirea specialiștilor în domeniu pentru a putea sprijini măsurile privind prevenirea și combaterea violenței domestice și să fie și ambasadori ai egalității în societate. Nevoia de a implementa această nouă profesie a apărut din dorința de a înțelege că numai un efort instituționalizat poate duce la o schimbare de mentalitate. Suntem conștienți că avem nevoie să transformăm această inițiativă într-o abordare guvernamentală.", a spus atunci Iohannis.
 
Întârziat de „pandemie”, proiectul lui Iohannis a devenit „strategie națională” a Ministerului Muncii, după cum a dezvăluit economica.net analizând Anexa 1 a „Strategia națională privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2021-2027”.
 
Deghizat sub umbrela „egalității de șanse” și a protejării femeilor și copiilor, proiectul „egalității de gen” țintește între altele și inocularea așa-zisei identități de gen, a „teoriei gender ” inventată pentru răspândirea propagandei homosexuale și transsexuale, în școli și grădinițe. 
 
Ședința pompoasă de pe 12 decembrie vine după ce tocmai s-a ținut, tot în același loc și cu aceleași personaje, o altă conferință despre „discriminare și egalitatea de șanse a femeilor”, unde Iohannis și-a tratat șefa de protocol cu o „egalitate de gen” de pomină, după cum a expus gazetarul Ion Spânu
 
De data aceasta, Plenul Parlamentului se reunește pentru a pune pe ordinea de zi a ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților „proiectul de declarație privind consolidarea egalității de gen în România”, încă un pas major pentru introducerea propagandei homosexuale nu numai în școli ci în tot spațiul public și instituționalizat. Și aceasta cu caracter obligatoriu.
 
Evidențiem mai jos, din nou, direcțiile acestei propagande, pentru ca părinții să știe ce-i așteaptă pe copiii lor la școală dar și pe ei, la locurile de muncă.
 
Dar mai întâi haideți să vedem cum suna Invitația la „dezbatere”:
 
„Eveniment organizat de: Feminism Romania, Coaliția pentru Egalitate de Gen, Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului - ACTEDO și Plural Association

București

Durata: 4 hr

Eveniment Public - Intrarea Liberă

INVITAȚIE PENTRU CADRE DIDACTICE ȘI SPECIALISTE/ȘTI DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR, EXPERȚI ÎN DOMENIUL EGALITĂȚII DE GEN ȘI DREPTURILOR OMULUI.

Marți, 6 decembrie, la București, organizăm masa rotundă „Integrarea egalității de gen la clasă în învățământul preuniversitar”
 
Punctul de pornire al discuțiilor va fi „Predarea și integrarea egalității de gen la clasă. Manual pentru profesori” - Manualul de propagandă homosexuală despre care s-a mai scris - Nota red -, un material-suport pentru cadrele didactice, deopotrivă teoretic și aplicat, căruia i se vor adăuga prezentări ale analizelor – din perspectivă de gen – privind programele școlare actuale și oferta de formare a CCD-urilor și DPPD-urilor din țară.

Se acordă adeverință de participare echivalentă cu 4 ore de formare.
 
Vă rugăm să confirmați participarea completând formularul.

***

Eveniment organizat cu sprijinul fundației Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Masa rotundă face parte din proiectul #EGALIS: Egalitate de gen prin schimbare socială și educație, derulat de CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația Front/ Feminism Romania, Societatea Cultural Științifică de Analize Feministe AnA (AnA-SAF), Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului - ACTEDO, Asociația PLURAL/ Plural Association și Asociația SEXUL vs BARZA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.” (Un fel de „Trăiască Lupta pentru Pace!”)
 
***
Se pare că „Europa incluzivă” nu include decât monologul pe partea „egalității de gen”, după cum s-a văzut astăzi la Casa Capșa. Ce se mai observă: pe pagina evenimentului apare public că s-au înscris 44 de persoane în total (ceea ce poate include și organizatorii) deci nu era nici o noutate, mai ales că acestea completaseră și formularele de înscriere. Iar în sala unde „dezbaterile” s-au ținut cu ușile închise s-au putut număra circa 9-10 persoane. Dacă ne uităm din nou la lista organizatorilor, vedem că sunt aproape exact cât numărul participanților la „dezbatere”. Deci organizatorii au ținut o „dezbatere” între ei, organizatorii. Așa da „pluralism”.
 
În cadrul aceluiași proiect plătit Coaliția pentru egalitate de gen își crează o plasă de susținători printr-o campanie în care au fost folosiți cu mesaje de propagandă după formula Ro Vaccinare atât influențări cât și politicieni, ca președintele PSD sector 1, Petre Florin Manole, cot la cot cu USR-ista Anca Dragu și formațiunea de extremă stângă Reper. a lui Dacian Cioloș, personaje care se proclamă, cu toatele, susținătoare ale „Rețelei Feministe”.
 
ActiveNews a mai publicat poziții ale unor organizații reprezentative ale societății civile românești (peste 200 de ONG-uri”) privind acest „manual” aprobat de Ministerul Educației și susținut de o pletoră mică dar guralivă de organizații soroșiste. Chestiunia este clară: se duce un război sexual împotriva copiilor.
 
Încheiem nu înainte de a aminti că la capitolul „discriminare” și „egalitate de gen” în învățământ, la ora aceasta, în România, peste 66% dintre profesori sunt femei. Deci nu aceasta este miza. Miza este următoarea, după cum o declară clar autoarele Manualului (PDF AICI): egalitate și „oportunități egale” pentru homosexuali și „transgenderi”. Cu alte cuvinte, o să ajungem ca în bancul de pe vremuri, că în curând homosexualitatea va deveni obligatorie.
 
Iată explicația „egalității de gen” din „Manualul” respectiv.
 
„Ce este egalitatea de gen?
 
Această secțiune prezintă conceptul de egalitate din gen din perspectivă juridică, dar și a studiilor de gen.
 
După o definire a acestuia, secțiunea prezintă teme vizate de feminism și de egalitatea de gen, dar și o serie de concepte de bază din domeniu. Nu în ultimul rând, în această secțiune se prezintă modul în care egalitatea de gen poate fi măsurată și poziția pe care România o ocupă în comparație cu alte state europene.
 
În înțelegerea uzuală, egalitatea de gen se referă la egalitatea de șanse și tratament a femeilor în raport cu bărbații și la echitate atât în viața publică, precum și în cea privată. Legea 202/2002 definește egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați ca fiind „luarea în considerare a capacităților, nevoilor și aspirațiilor diferite ale persoanelor de sex masculin și, respectiv, feminin și tratamentul egal al acestora”.(Art. 1, alin. 2).
 
Așadar, egalitatea de gen pune accentul pe dreptate și nepărtinire și nu – așa cum se crede adeseori în mod eronat – pe aplicarea unor standarde identice femeilor și bărbaților. Diferențe inerente biologice, precum și socializarea puternică înspre roluri și așteptări diferite de la femei și bărbați face ca aceste două categorii să difere în anumite aspecte ale vieții publice și private (în afara numeroaselor similitudini), așa cum este evidențiat și în definiția anterioară.
 
Este important de notat că – într-o accepțiune mai largă a conceptului – egalitatea de gen include și persoanele cu o identitate de gen minoritară, persoanele transgender [24] și persoanele non-binare, [25] dar și alte persoane din rândul comunității LGBTQ.
 
[24] O persoană transgender (sau transgen) este o persoană care are o identitate de gen diferită/ care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de sexul atribuit la naștere. 
 
De exemplu, o femeie trans este o persoană cu caracteristici sexuale biologice masculine (sex), dar care se identifică drept femeie (gen).Termenul include persoane care au început sau nu procesul de tranziție medicală (terapie hormonală, operațiede schimbare de sex etc.).
 
[25] Non-binaritatea cuprinde acele identități care se situează în afara celor tipic masculine sau feminine. De exemplu, o persoană non-binară poate simți că nu este nici femeie, nici bărbat sau că este ambele într-o maimică sau mare măsură.”
 
 
ACTUALIZARE: Video de la poarta Capșa realizat de reporterul publicației Războiul Informațional: