ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a avut o reacție categorică față de scandalul cu furtul voturilor de la Eurovision. Furați, furați, dar și pe banii noștri? Iată opinia sa:

„Ce mizerie. Iată cum a câștigat Ucraina Eurovisionul.


Ieri toată lumea credea ca juriul României nu a dat niciun punct Moldovei. Lucrurile însă stau exact invers. Am trimis 12 puncte către Moldova, iar probabilitatea e că și ea a procedat invers.

Doar că organizatorii Eurovisionului au decis sa nu mai ia în considerare voturile din vreo 6 tari, printre care și cele două.

Argumentul a fost, din ce am înțeles eu, că au observat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări”", adică erau supărați ca ne dam puncte de la unii la alții. De parcă nu asta se întâmplă de când e concursul asta?

Ieri Croația și Muntenegru au dat 12 puncte Serbiei. Ei de ce nu au fost eliminați?

Deci au luat 12 puncte de la Moldova și le-au trimis Ucrainei. Fără nicio jenă, fără niciun suport, fără să aibă nicio emoție că cineva ar putea avea de suferit.

Baza pentru care voturile au mers către Ucraina e că "EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar)." Adică o vrăjeală, gen "am pus de la noi note așa cum am considerat că ar vota lumea". Că nimeni nu poate verifica.

Taxa de participare la Eurovision era 140 de mii de euro în 2016, iar acum vreo 3 ani 180 de mii. Deci probabil că acum am plătit vreo 200 de mii din bani publici să mergem acolo să ne umilească niște agarici cu pene.

Iată o parte din comunicatul TVR despre aceasta situație. Mi se pare incredibil.” a conchis jurnalistul amintind în final protestul TVR:

"TVR acuză organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc, oferind punctaje diferite concurenților din finală. Potrivit unui comunicat transmis de TVR, juriul românesc acordase punctaj maxim echipei care a reprezentat Republica Moldova, însă EBU ar fi decis să acorde punctele Ucrainei."

Citiți: ROMÂNIA și MOLDOVA FURATE pentru UCRAINA (și) de punctele de la Eurovision. Basarabenii de la Zdob și Zdub urmau să primească punctajul maxim de la București, pentru piesa lor unionistă. TVR protestează oficial. Se cere anchetă europeană