ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii au folosit focuri de armă pentru a opri un bărbat în vârstă de 22 de ani, după ce acesta și-a lovit cu mașina fosta iubită. Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei orei 23:10, pe o stradă din București. 

„Polițiștii Capitalei au observat circulând pe o stradă din sectorul 1 un autoturism  cu o femeie pe capota motor, care striga după ajutor”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Direcția Generală de Poliției Municipiului București.

Deoarece conducătorul auto nu a oprit la somațiile polițistilor, aceștia au executat două focuri de avertisment în plan vertical, folosind armamentul din dotare, iar apoi au plecat în urmărirea autoturismului.

Peste aproximativ 100 metri, conducătorul auto a frânat, iar tânăra a căzut de pe capota  motor. Tânărul a demarat în trombă, și ulterior a pierdut controlul mașinii, oprindu-se într-un gard de protecție al căii de rulare a tramvaiului.

Polițiștii l-au imobilizat, iar bărbatul a fost identificat și condus la sediul subunității. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra de 19 ani avusese o relație  de concubinaj cu acesta, pe care o încheiase cu puțin timp în urmă, motivul fiind comportamentul violent generat de gelozia excesivă. 
Aseară, în urma unor certuri între cei doi, tânăra s-a așezat în fața mașinii fostului prieten, iar acesta a demarat în viteză.

Poliția, care informează că în urma utilizării armamentului nu au rezultat victime sau pagube materiale, continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Bărbatul de 22 de ani a fost reținut, urmând a fi prezentat astăzi magistraților, cu propunerea de arestare preventivă.