Printr-o scamatorie fără precedent în istoria mondială a democrației (cu excepția alegerilor din '46) partidul AUR s-a dat de trei ori peste cap și fără măcar ca George Simion să-și dea foc în Piața Victoriei, în numai două luni de zile s-a înmulțit halei-hap de 10-20 de ori. Desigur, orice sociolog al lumii - cu excepția lui Mirel Palada - poate rămâne mască la auzul unui asemenea record mondial iar unul mai neaoș poate chiar să exclame "Asta să i-o spui lui Mutu'!". Nu e clar dacă Mutu' de la Cotroceni sau mutul din spatele AUR, ieșit ieri seara la iveală pentru a savura victoria din butoane a "băieților".

"Puriștii" de la AUR văzuți în căruța Parlamentului nu s-au mai sfiit să se afișeze pe treptele victoriei cu maestrul Nicolae Voiculeț, ieșit și el din adormire cu ocazia asta, dar și - iată adevărata surpriză - cu miliardarul în euro Bobby Păunescu, fiul miliardarului DIE George Constantin Păunescu și coproprietar al postului B1 TV cu Elan Schwartzenberg. Pentru ca totul să fie cât mai caragialesc, chiar în timpul apariție miliardarului la poza de famiglie pe scări, cu fularul regulamentar aurit la gât, George Simion, consultându-și febril copiuța de pe telefonul mobil, perora în stil USR-ist că românii au ales AUR-ul pentru că luptă pentru o Românie fără hoție. Sigur nu i-au greșit discursul? 

Este cazul să o spunem fără ocolișuri, după cum ne învăța chiar ieri Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă, în predica sa publicată de ziarul Lumina: Partidul AUR a fost băgat în Parlament de noua Securitate. Mai jos și aici găsiți dovezi de netăgădui numai dintr-un singur județ, Galați, unde PSD și PNL și-au dat mâna ca să bage AUR-ul în Parlament. Exemplul este relevant mai ales pentru Parchet, care ar trebui, dacă nu o face deja, să cerceteze cum a luat UDMR la europarlamentare și locale, tot la Galați, peste 1000 de voturi când în Galați se află în evidența populației doar 133 maghiari. Despre situația curioasă a voturilor primite de UDMR din sudul și estul țării a scris până și presa maghiară: A fost un miracol? Zeci de mii de români au votat pentru UDMR. Ca și acum. Tot un "miracol". 

Dar haideți să studiem cum, de fapt, AUR cu George Simion mergeau în cap. La europarlamentarele din mai 2019, co-președintele AUR George Simion a obținut 1.29% (116.781 voturi) iar la alegerile locale de acum două luni pentru Primăria Capitalei, celălalt co-președinte, Claudiu Târziu, a obținut imensul procent de 0.66 % (4445 voturi din 671.000)

Observăm că la alegerile din 27 septembrie 2020, pentru consilii locale și județene, primari și președinți ai consiliilor, scorurile AUR au mers de la 0,29% (!) la un maximum de 0,99%, pe un trend descendent față de scorul lui Simion de la europarlamentare, de 1.29. Să salți de la media de 0.65 la 6 sau chiar 10 procente, cât susțin liderii AUR că ar avea de fapt, în numai două luni, nici Iliescu-KGB n-ar fi reușit mai bine. Pentru edificare, rezultatele de la locale pot fi găsite AICI.

Acum să intrăm în exemplul numit, după care să ne întoarcem la cine este miliardarul din spatele (mă rog, acum din fața) AUR. Galați Info are cuvântul:

"PNL și PSD au mai pus de-o șerpărie politică la Galați: vor să bage AUR în Parlament.

La șerpăria lui Dan Nica și a lui George Stângă s-au băgat și ALDE, PRO ROMÂNIA, PER și PMP.

Nu e singura șerpărie politică. A mai fost pregătită una, de PACT și PNL, dar a picat la tragerea la sorți. Și la UDMR se văd fix aceiași solzi.

Nu știu cine din Prefectura Galați a avut ideea să publice pe site tabelele cu delegații partidelor la alegerile de mâine dar a fost o idee strașnică! Felicitări!

Aici puteti accesa și descărca tabelul de pe site-ul Prefecturii Galați

Am avut posibilitatea să compar tabelele cu delegații partidelor cu lista candidaților la alegerile locale de acum două luni.

Am găsit mulți candidați PNL, PSD, ALDE, PRO ROMÂNIA, șamd, care acum apar ca delegați la AUR.

În total, 2 consilieri aleși (!), unul de la PSD și unul de la PNL.

10 consilieri supleanți, 2 ALDE, 2 PNL, 3 PSD, 2 PER, 1 PRO ROMÂNIA.

7 candidați ( partidele lor nu au intrat în consiliile locale, nu sunt supleanți ), 1 PRO ROMÂNIA, 3 ALDE, 1 Asociația Partida Romilor ProEuropa, 1 PMP și unul Partidul Verde.

Uitați și lista, după localități: AICI"

Șerpăraie este termenul perfect. Dar când se unesc așa partide pretins aflate în opoziție șerpăraia mai are și altă denumire.

Cum se împacă puriștii AUR cu Famiglia Păunescu?

Credem că de la bine în sus. În tot cazul, poziția actuală a lui Bobby Păunescu pare să fi fost prezisă de mult timp. Cel puțin așa declara acesta într-un interviu din RL: "Nu demult, Patrick, un astrolog din Los Angeles, prieten cu Anastasia Soare, faimoasa "regina a sprancenelor" de la Hollywood, mi-a prezis ca o sa imi pierd complet interesul fata de ceea ce fac si ca o sa ma duc intr-o cu totul alta directie. Eu cred foarte mult in astrologie. Ca sa raspund la intrebare, pe cartea mea de vizita va scrie in continuare, ca si pana acum, Bobby Paunescu." Curat creștinește!

Citiți și  BOBBY 2. Cum se plângea USR-istul cu trecut securist Claudiu Năsui, cu tată acoperit în DIE, de "prigoana comunistă"

 

Cine e Familia Păunescu? Pentru cine nu știe, una din famigliile care conduc România. După alți colegi ziaristi (dar asta înainte de a se remarca Popoviciu cu Famiglia Biden) tatăl lui Bobby este considerat Adevăratul stăpân al României.

Boss-ul, George Constantin Păunescu, autor al unui mare tun dat Bancorexului în anii '90, a deținut hotelurile Intercontinental și Lido din București și Rex din Mamaia și din presa de la București, B1 TV și Curierul Național, ba chiar și EVZ, iar din provincie Gazetele. Înainte de asta, s-a ocupat cu afaceri la nivel internațional pe linie DIE, unde se spune că 1989 l-a prins doar colonel. Ulterior a făcut afaceri și cu oligarhul rus Arkadi Volski (foto), miliardar KGB-ist trecut de la Gorbaciov la Putin cum a trecut Păunescu de la Ceaușescu la Băsescu.

Cațavencii prezintă familia în Dinastiile trentenarului. Povestea familiei Păunescu e sintetizată și într-un proiect interesant care vizează milionarii României. Ce veți citi mai jos n-o să găsiți însă în presă. Am cules și noi materialul de pe o pagină acum ștearsă de prietenii Famigliei, așa că redăm și noi ce am mai apucat să salvăm:

"Odată cu venirea americanilor, în 2015, e timpul să băgăm în seamă și agentura rusoilor

"Americanii vor sa intre cu TANCURILE in Romania" - EVZ. 2015. Titlul, inspirat parcă direct din Vocea Rusiei, trimite la materialul de presă din publicația Capital. Cele două publicații aparțin grupului "Fraților Păunescu", din care fac parte și B1 TV și Gazeta de Sud. Frații Păunescu - Secu, pentru cine își mai amintește câte ceva din trecut. Fratele Păunescu era mare frend cu Arkadie Volski, un rusoi kaghebist din școala veche - mai jos în foto cu Putin și Primakov. Tot din școala veche era și Fratele Păunescu.

 

Deci cine sunt oamenii rușilor, în România?...nu vrea nimeni Lista pe bune?

Hai să începem anul cu dreptul. Câte ceva despre adevărata Rețea kaghebistă, că de fonfleuri la mișto lansate tot de rusnaci dughiniști ne-am plictisit.

Pe vremea lui Ceaușescu, G.C. Păunescu a fost șeful Agenției Economice a României din Milano, unde s-a ocupat de afaceri pentru unitatea Securității, denumită Aport Valutar Special (AVS).

După deranjul din ’89, George Constantin Păunescu a controlat și fondat Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR). Relația sa apropiată cu rușii i-a permis lui Păunescu intermedierea, în anii '90, a primului acord de colaborare între Rusia și România.

Ideea constituirii unei grupări de afaceriști care să controleze mediul de afaceri la scara macro și să negocieze direct cu Guvernul României, avansată în urmă cu mai mulți ani de GC Păunescu are la origine ideile lui Arkadie Volski, consilier al lui Vladimir Putin, decedat între timp. Volski a fost adus în România, în anii 90 și i s-a pus la dispoziție banca Unirea, care a devenit ulterior Nova Bank. Banca lucra exclusiv pentru relația cu spațiul CSI. Mai apoi, Volski a înlesnit contactele lui GCP la Moscova, la vârful Puterii, adică direct pe filiera KGB.

În anul 1996, prin subscripție publică, se înființează Bancă Comercială Unirea, având la bază Grupul de borfași de la Bacău, aflat sub oblăduirea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Corneliu Iacobov. Livicu Tudor și Dorin Iacob, milițian ajuns șeful de cabinet și omul de încredere al directorului SRI Virgil Măgureanu, controlau 49,77% din capitalul social, ceilalți asociați importanți fiind Societatea de Investiții Financiare  Moldova (condusă de Corneliu Iacobov), cu 24,65% din acțiuni și CNSLR „Frăția”, cu 12% din acțiuni - Miron Mitrea, coordonat de Mircea Popa, agent KGB la vedere, patronul spiritual al lui Cozmin Gușă și mai apoi consilier al lui Adrian Năstase și fondator al Fundației de prietenie România - Rusia și al Agenției Rusia la zi.

Situația băncii a fost complicată de la bun început, în doi ani având nu mai putin de șapte președinți. În 1999, banca aflată în picaj intră adânc pe mâna lui Liviu Tudor care a adus bani de la Banca Populară Romănă, ce și-a reorientat plasamentele de la Banca Pater, a Budapestei, cu precădere către Banca Unirea. Emil Botea, președintele Băncii Populare Române si posesorul a 90% din acțiunile BPR la mijlocul anului 1999, plimbă dintr-un cont într-altul fondurile, pănă cănd Banca Populară Română a ajuns acționar majoritar, iar director al Băncii Unirea a devenit Emil Botea.

Ulterior, după multe alte manevre și inginerii finaciare, termen inventat chiar de George Păunescu, Banca Unirea a devenit Nova Bank condusă de președintele Anatoli Patron, executantul ordinelor lui Arkadie Volski.

în 2003, Patron se află la originea înființării Centrului de Afaceri Româno-Rus - înregistrat ca societate comercială, în care se implică și șeful SRI pe județul Prahova, colonelul Corneliu Păltânea, cu binecuvântarea lui Măgureanu desigur. Păltânea era mâna dreaptă a șefului contraspionajului economic din SRI, Ovidiu Soare, un înfocat susținător al lui Adrian Năstase. (toții cei din SRI menționați, în afară desigur de Măgureanu, al cărui partid PNR a fuzionat cu PDL-ul lui Băsescu, venind cu o importantă zestre imobiliară și nu numai, au fost inculpați după 2006, dar sunt liberi ca pasărelele cerului)

Rușii dețineau 51% din Centrul de Afaceri Româno Rus, teoretizat de fratele Păunescu și Volski, prin off-shorul „Alitrade" (50%), reprezentat de Iurie Cecan (cu dublă cetățenie română și moldovenească), plus un procent deținut în acte de Marian Moscovici (subordonatul lui Cecan). Controlul „Centrului" era deținut de Cecan, locotenentul lui Patron, care la rându-i executa ordinele lui Arkadie Volski. Finanțarea era asigurată de partea rusă și deciziile erau luate tot de partea rusă sub monitorizarea unui cadru GRU, Iuri Ustinov,

Scopul declarat al rușilor cu privire la înființarea „Centrului" era intermedierea comerțului cu combustibili, minerale și produse chimice - pe fond, deținerea controlului (prin crearea dependenței de materii prime) asupra industriei petrochimice românești în contextul previzibilei aderări a României la NATO și al înființării unor baze americane pe teritoriul nostru. Chestiunea e în vigoare și astăzi.

În proiect figura, între altele, dezvoltarea comerțului bilateral româno-rus prin afilierea unor firme românești și înființarea unei mari baze de date - Trusturile de presă ale mogulilor de sub pulpana lui Ion Iliescu și a PSD, și agențiile conexe - iar banii urmau să circule dintr-o țară-n alta prin Nova Bank. Inginerie bine gândită de Clanul Păunescu.

Păunescu era expert în bănci. De numele său au fost legate prăbușirile a două bănci: Bancorex și Bankcoop. Florin Ionescu, fost director al Bancorex: "Despre George Constantin Păunescu se spune că a lucrat pentru Securitate, la DIE. El a fost șeful Direcției de control din Ministerul de Comerț Exterior, iar Direcția de control era formată numai din securiști. Era o chestiune arhicunoscută la vremea aceea". Falimentul Bancorex a însemnat 2,4 miliarde de dolari pierduți de România, 8 la sută din Produsul Intern Brut de la acea vreme.

Prima țeapă pe care George Constantin Păunescu a tras-o Bancorex s-a derulat în 1996. Banca de stat, condusă de Răzvan Temeșan, azi despăgubit din banii cetățenilor români cu o sumă uriașă, a acceptat să facă o investiție de 20 de milioane de dolari într-o firmă de transport aerian, Dac Air, fondată de Păunescu.

Ulterior, o parte din banii Dac Air au ajuns la News Television SRL (compania care operează B1 TV) și Spet Shipping SA (care administrează porturile dunărene de la Calafat la Bechet) și în terenuri. Păunescu a tansferat apoi 88% din Dac Air catre o companie fantomă, World Capital NY Corporation, reprezentată de Elan Schwartzenberg, cu relații la vârf în PSD - albit de dosare penale de însuși...Victor Ponta, pseudo procurorul lui Năstase. Elan, pentru cei cu memorie scurtă, reamintesc, a fost vicepreședinte al Asociației pentru Promovarea Tinerilor (APT), ai caror fondatori au fost figuri proeminente ale PSD: Remus Truică (director de cabinet al lui Adrian Nastase și cel care căra valizele cu bani cash, șpaga), Ion Bazac (secretar de stat la Mediu), Victor Ponta, (da idiotul de Ponta) Șerban Roibu (fiul senatorului PSD Aristide Roibu - trezorier PSD), Simona Culcea (consilier PSD). În APT a fost angrenat și unul din fii lui G.C. Paunescu, George Marius. Numai tineri bine promovați.

Revenind la cronologie, marele frate G Păunescu, a avut ceva probleme abia în 1997, imediat după declanșarea unor serii de anchete împotriva sa, legate de Bancorex. George Păunescu a fugit în... SUA, unde s-a tot tratat de o boală fictivă până la reinstalarea la putere a PDSR. Oficial era bolnav. Neoficial era căutat de procurori.

La începutul anului 2000, G.C. Păunescu, aflat în SUA, l-a contactat direct pe Adrian Năstase, oferindu-și serviciile și propunându-i diverse colaborări și sponsorizând vizitele în SUA ale lui Adrian Năstase și Ion Iliescu, prin diligențele unei firme cu nume interesant, că tot se vorbește acum despre Dughin și grupul său de idei panslaviste bolșevice, Eurasia. Firma se numea Eurasia Group și era condusă de un anume Ian Bremmer.

După revenirea la putere a PDSR a revenit și G.C. Păunescu în țara la doar câteva luni după revenirea PSD-ului la putere, în 2001. Prin combinații juridice patronate de Justiția aservită PSDR și lui Ion Iliescu, fratele Păunescu a cerut de la BCR, banca care a preluat activele Bancorex, să i se plătească peste 210 milioane de dolari !!! Deși Dac Air se înfruptase fraudulos din pușculița BCR, compania lui Păunescu a obținut de la Curtea de Apel dreptul irevocabil de a executa silit BCR, prin poprirea conturilor. Sub pretextul neafectarii privatizării BCR, pe 28.10.2004, guvernul Năstase a emis o ordonanță de urgență prin care AVAS a preluat obligațiile de plată ale BCR fata de Dac Air. Ulterior, în 25.11.2004, AVAS a platit Dac Air 15,6 milioane de dolari. O parte din bani s-au dus către B1 TV, unde până azi este acționar și penalul Schwartzenberg, căutat și el de procurori, dar de negăsit deoarece stă în Israel, la căldurică, ferit de lege.

După vizita lui Iliescu la Moscova din 2003 - foto - în 2004, după ce a fost copios răsplatit de "Justiția" lui Adrian Năstase și Iliescu, Păunescu îl aduce în România pe consilierul economic al lui Putin, Arkadie Volski, așezat alături de Ion Iliescu. Păunescu devenise public, la vedere, un înfocat partizan al Rusiei.

 

"George Constantin Paunescu: Relatiile cu Rusia – la fel de importante ca si cele cu SUA, UE sau China"

...este titlul materialului de presă din data de 21 mai 2004, apărut în publicația sa, Gazeta de Sud.

Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, manifestare care este organizata, din nou, dupa zece ani, in Romania, a debutat ieri la Bucuresti. Concomitent, la Palatul Parlamentului, cu sprijinul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), au inceput lucrarile Forumului International Economic „Noua Europa, in dialogul Vest-Est: integrare si dezvoltare". La eveniment participa reprezentantii a 27 de state si a 24 de organizatii nationale patronale din Uniunea Europeana (UE) si Comunitatea Statelor Independente (CSI), precum si ai unor organizatii internationale. Printre invitatii Forumului se numara Arkadii Ivanovici Volski, presedintele de onoare al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, consilier al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Victor Konstantinovici Gluhin, presedinte al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, membru al Camerei Superioare a Parlamentului Rus.

Presedintele Ion Iliescu a avut ieri o intilnire privata cu George Constantin Paunescu, presedintele UGIR si al Uniunii Patronatelor din Romania (UPR), Arkadii Ivanovici Volski si Victor Konstantinovici Gluhin. Seful statului s-a adresat Forumului de afaceri romano-rus, desfasurat la Palatul Parlamentului.

Problemele transportului in zona Marii Negre, in atentia Forumului International Economic.

Leonid Kozlov, presedintele Comitetului de Transport din Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, a subliniat pozitia avantajoasa de care se bucura Romania in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia, pozitie care ar putea fi fructificata mai bine daca ar deveni o prioritate pentru autoritati.

El a mai precizat: „Presedintele Vladimir Putin a zis ca transportatorii trebuie sa fie cu doi pasi inaintea industriei. Chiar si in Comunitatea Statelor Independente avem tehnologie europeana de transport, dar factorul uman lasa de dorit. In aceasta directie trebuie sa colaboram cu expertii din zona, intrucit cei din vest au fost instruiti pentru situatia de acolo".

Pe lângă acest deosebit de interesant material mai avem încă unul, apărut tot într-o publicație a mogulului Păunescu.

Recastigarea pietei rusesti, un obiectiv strategic pentru economia romaneasca

"Oamenii de afaceri rusi avertizeaza ca modernizarea infrastructurii de transport, si in special a celei din Marea Neagra, este vitala pentru ca Romania sa beneficieze de pozitia avantajoasa pe care o detine in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia

Bucurestiul gazduieste din nou, dupa zece ani, Consiliul Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor. Cea de-a XXI-a sesiune a Congresului este organizata cu sprijinul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR).

Dintre personalitatile de marca participante la Forum se remarca Arkadii Ivanovici Volski - presedintele de onoare al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, consilier al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Victor Konstantinovici Gluhin - presedinte al Congresului International al Industriasilor si Intreprinzatorilor din Rusia, membru al Camerei Superioare a Parlamentului Rus. Inainte de a participa la lucrarile Formului, presedintele Ion Iliescu a avut, de altfel, o intalnire privata cu Arkadii Ivanovici Volski, Victor Konstantinovici Gluhin si George Constantin Paunescu."

George Constantin Paunescu: ”Relatia cu Rusia trebuie sa fie prioritara pentru Romania de azi”

”Relatia Romaniei cu Rusia si cu statele din fosta URSS este la fel de importanta precum cea cu Statele Unite, UE si China”, a declarat, ieri, George Constantin Paunescu, presedintele UGIR si al Uniunii Patronatelor din Romania (UPR), cu ocazia Formului Romano-Rus al Oamenilor de afaceri, eveniment ce a fost organizat ca parte a Forumului International Economic.

”Cred ca interesul Romaniei este nu doar acela de a fi membra a organizatiilor europene si euroatlantice. Interesul Romaniei este sa incurajeze, dincolo de frontiera noastra de Rasarit si Marea Neagra, un parteneriat puternic intre Ocident si vecinii nostri - ecuatie in care Federatia Rusa ocupa un loc central si foarte important”, a subliniat George Constantin Paunescu in fata celor 200 de reprezentanti ai comunitatii de afaceri din ambele tari. Presedintele UGIR le-a atras atentia industriasilor si intreprinzatorilor romani ca vor trebui sa faca fata ”presiunilor concurentiale ale integrarii europene si ale globalizarii”. ”Noi acceptam o globalizare in care toti jucatorii economici sa aiba drepturi egale si nestingherite, in care intrarea si iesirea de pe piata sa se faca in conditii transparente si predictibile. Sa nu mai pierdem inca o data oportunitatea pe care am avut-o cu zeci de ani in urma, si sa ignoram rolul si locul extrem de important pe care il joaca inca de pe acum zona euro-asiatica in economia mondiala. Vom face tot ce este posibil ca relatia dintre Romania si Rusia sa fie prioritara pentru Romania de azi”, a adaugat George Constantin Paunescu, care a subliniat necesitatea reluarii si dezvoltarii parteneriatului economic cu Rusia.

Arkadii Volski: ”Nu este usor pentru Romania sa se intoarca pe piata ruseasca”

Importanta dezvoltarii pe termen lung a unei relatii reciproc avantajoase intre cele doua tari a fost subliniata si de Arkadii Volski, presedintele Uniunii Patronale a Intreprinzatorilor si Industriasilor din Rusia.

”Avem o lunga traditie in ceea ce priveste relatiile eonomice bilaterale pe care vrem sa o continuam. Nu vrem ca Rusia sa fie exclusa de la participarea pe pietele tarilor dezvoltate”, a punctat acesta, trecand in revista principalele investitii cu capital rusesc de pe piata romaneasca. Astfel Lukoil a investit in Romania peste 100 milioane de dolari.

De asemenea, firme ce activeaza in industria constructoare de masini intentioneaza sa realizeze la Brasov un automobil, utilizand tehnologii aduse din Rusia. Volski a tras insa un semnal de alarma referitor la prezenta romaneasca pe piata ruseasca, de doar 5 milioane de dolari.

”Nu este usor pentru Romania sa se intoarca pe piata ruseasca, unde activeaza cu succes companii din China, Turcia si Germania. Doar zece companii romanesti sunt active in Rusia, fata de 15.000, cate provin din Germania”, a precizat reprezentantul organizatiei patronale rusesti. Volski a mai evidentiat si necesitatea crearii ”unui flux comercial direct intre cele doua tari, fara sa se mai apeleze la terti din Europa de vest”. Volski a facut un apel pentru o prezenta mai dinamica a intreprinderilor romanesti din domeniul mobilei si a vinului pe piata din Rusia.

Eugen Dijmarescu [fost șef al Dianei Iovanovici-Șoșoacă, candidat AUR]: Nivelul exporturilor spre Federatia Rusa este nesatisfacator

Stadiul actual al relatiilor de afaceri cu tarile membre CSI este nesatisfacator, a declarat Eugen Dijmarescu, ministru secretar de stat in cadrul Ministrerului Economiei si Comertului. ” In 2002, Romania a deschis o linie de credit cumparator la Moscova in valoare de 10 milioane de dolari, pentru ca firmele rusesti sa cumpere mai multe marfuri de pe piata romaneasca. Pana in momentul de fata, consumul este zero”, a spus acesta. El a afirmat ca, in contextul cresterii economice a Romaniei, ”forta motrice” a constituit-o exportul, care s-a dublat din 1999 pana in prezent. Cu toate acestea, Romania exporta pe piata ruseasca marfuri in valoare de doar 5 milioane de dolari, fata de 15 miliarde de dolari, reprezentand exportul in statele din UE.

Ion Iliescu: ”Trebuie sa identificam rapid metode de relansare si dinamizare a relatiilor comerciale cu Rusia”

Prezent la lucrarile Forumului International Economic de la Bucuresti, presedintele Ion Iliescu le-a vorbit participantilor veniti la Palatul Parlamentului despre necesitatea gasirii rapide a parghiilor de relansare si dinamizare a relatiilor comerciale dintre Romania si Rusia. Seful statului a precizat ca, in prezent, cifra schimburilor economice dintre cele doua tari -de aproximativ 1,3 miliarde de dolari anual - este subdimensionata, in raport cu potentialul acestora. Potrivit lui Ion Iliescu, volumul importurilor si al exporturilor este, practic, „neinsemnat”, avand in vedere ca, din suma totala amintita, aproape un miliard de dolari reprezinta exclusiv importul de gaze naturale din tarile fostei URSS. „Pietele noastre au suferit transformari dramatice si, pana acum, nu au fost identificate mecanismele reluarii contactelor directe dintre agentii economici. Trebuie sa ne cunoastem, sa gasim parghiile necesare in acest sens, sa ne adaptam la legislatiile fiecarui stat, sa ne adaptam la noile dimensiuni ale comertului”, a aratat seful statului, adaugand ca, acum, metodele s-au schimbat si legaturile economice nu se mai fac pe baza intelegerilor politice dintre guverne, ci direct intre intreprinzatorii privati. Pentru comparatie, seful statului a adus in discutie situatia comertului extern al Romaniei cu statele membre ale UE, care detine 75 la suta din totalul relatiilor comerciale internationale ale tarii noastre. Iliescu a spus ca, la acest capitol, pe primul loc se situeaza Italia, cu aproximativ opt miliarde de dolari anual, urmata de Germania si Olanda.

Presedintele a insistat asupra experientei olandeze, afirmand ca aceasta tara, mai mica decat Romania, dar cu un PIB comparabil cu cel al Rusiei, detine primul loc la investitii in economia autohtona si asta datorita faptului ca primele investitii din Romania au apartinut reprezentantilor sistemului bancar, care au dat incredere si celorlalti agenti economici.

„Am dat aceste exemple pentru a arata ca aceste tari au inteles rapid conjunctura pietei romanesti si s-au adaptat acesteia, actiune care decurge mult mai greu cu tarile din fostul CAER”, a declarat Ion Iliescu.

Infrastructura de transport, esentiala pentru a nu rata oportunitatile de afaceri din zona euro-asiatica

Formarea si mentinerea unei functionari eficiente a coridoarelor internationale de transport a fost principalul punct abordat de autoritatile romane si reprezentantii tarilor din fosta Uniune Sovietica, la Comitetul de Transport si Tranzit din cadrul Forumului International Economic de la Bucuresti.

Leonid Kozlov, presedintele Comitetului de Transport din Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor, a subliniat pozitia avantajoasa de care se bucura Romania in cadrul marilor culoare de transport dintre Europa si Asia, pozitie care ar putea fi fructificata mai bine daca ar deveni o prioritate pentru autoritati. Traian Panait, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a confirmat ca prin Romania trec trei coridoare europene, care pot fi modernizate numai cu aportul statului. Reprezentantii transportatorilor din fostul spatiu sovietic au atras atentia ca rutele si porturile navale devin mai importante pe masura ce Romania va implementa masurile prevazute in capitolul aferent de negociere pentru aderare, si anume dezvoltarea celorlalte tipuri de transporturi in detrimentul cailor rutiere.

”Politicile din domeniul transporturilor si proiectele in acest sens au o singura concluzie: aceasta zona de transport are nevoie de dezvoltare. Daca nu toate caile de trafic, macar coridoarele euro-asiatice”, a declarat Aleksander Kondratyev, vicepresedintele Academiei Internationale de Transport. El a precizat ca ”Presedintele Vladimir Putin a zis ca transportatorii trebuie sa fie cu doi pasi inaintea industriei. Chiar si in Comunitatea Statelor Independente avem tehnologie de transport europeana, dar factorul uman lasa de dorit. In aceasta directie trebuie sa colaboram cu expertii din zona, pentru ca cei din vest au fost instruiti pentru situatia de acolo”.

Forumul International Economic „Noua Europa, in dialogul Vest-Est: integrare si dezvoltare”.

Desigur reuniunea cu rușii era prezidată de Ion Iliescu.

Anii au trecut, mogulul Păunescu și-a văzut de biznizurile sale cu rușii, iar apoi a reapărut la braț cu...Traian Băsescu.

Iată, din 2009, o știre de presă: „O firmă a familiei Păunescu, proprietarii B1 TV, are privilegiul de a semna un contract comercial în prezența președintelui Băsescu și a oaspetelui său, regele Belgiei. SPET Shipping, una dintre firmele controlate de familia Păunescu, va semna miercuri un contract cu o companie belgiană - Eco Terres, parte a concernului belgian DEME - cu ocazia vizitei în România a Maiestății sale Regele Albert al Belgiei. Contractul va fi parafat de însuși Bobby Păunescu, fiul lui George Constantin Păunescu, în prezența președintelui Traian Băsescu și a înaltului său oaspete. Va fi singurul contract încheiat de o companie privată românească, celelalte două fiind încheiate de către companii sau autorități ale statului.”

Postul B1 Tv, este în continuare sub bagheta lui Elan și al unor copii de trupă de-ai lui Voiculescu plus, desigur Păunescu. Elan este intromisionat și la Realitatea lui Vîntu. Prosperă de la distanță, din Israel. De asemenea și clanul Păunescu. Averea famigliei era estimată la circa 1,6 miliarde de euro."

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews