ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, la școala nr. 1 din comuna 1 Decembrie, județul Ilfov, părinții și copiii au fost invitați astăzi să-și testeze aptitudinile de șahiști la un simultan de șah cu Cezar Magdan, maestru al Sporturilor. "Se pot face lucruri frumoase cu bani puțini sau chiar deloc. E bine să investim mai mult pentru cei mici, care cresc - și e important să fie mari nu numai ca statură și ca funcții, ci să fie oameni mari pentru cei din jurul lor”. (Cezar Magdan)
 
Evenimentul promoțional a fost organizat de Viorel Călin, administratorul proiectului "Educația azi”, care este și reprezentant al părinților acestei școli. "Încercăm să suplinim pentru copiii timpul afectat jocurilor pe calculator. Șahul a fost dintotdeauna un sport al minții și copiii simt lucrul acesta, participând cu multă bucurie la acest simultan”. (Viorel Călin)

Poarta pentru inițierea în acest sport rămâne deschisă și zilele următoare pentru copiii care locuiesc în comuna 1 Decembrie. Cei care vor dori să se înscrie ulterior la cursurile de șah oferite de "Educația Azi”,  împreună cu maestrul Cezar Magdan, sunt invitați să sune la acceseze siteul educatiaazi.ro pentru mai multe detalii.