ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, a murit sâmbătă seară la Spitalul de Urgență din Reșița, unde fusese transportat cu Ambulanța în cursul dimineții din cauză că tușea cu sânge. Deși era dublu vaccinat, artistul făcuse Covid-19 și urmase un tratament post-Covid la o clinică privată din județul Caraș-Severin, relevă Observator News și Realitatea.net.

Potrivit directorul medical al SJU Reșița, interpretul a ajuns la spital „cu stare septică”.

„Starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septica. În momentul de față este la ATI”, declara în cursul zilei medicul Cosmin Librimir, director medical al SJU Reșița, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Medicul a spus că s-a încercat conectarea pacientului la o mască de oxigen, însă nu a suportat-o, doctorii luând decizia să-l intubeze.

Întrebat dacă Petrică Mîțu-Stoian ar fi fost vaccinat împotriva Covid, medicul Cosmin Librimir a răspuns: „Din ce știu eu, era vaccinat. Cred ca da”. Și familia ar fi recunoscut că interpretul de muzică populară era vaccinat, potrivit surselor Observator News.

Elena Merișoreanu, o altă vedetă dublu vaccinată, care a și ajuns la spital cu Covid, dar între timp s-a externat, povestește că artistul era o fire dinamică și nu era cunoscut cu probleme de sănătate:

„Vai de capul meu, nu mai pot! Plâng de nu mai am voce! Am vorbit curând cu el, venea la toate evenimentele din familia mea. Venea de la Craiova și zice: ‘Pentru Lenuța mea sa nu vin eu?’ Astăzi am fost sărbătorită de Radio Iași și trebuia sa intre și el, dar în emisiune am aflat că mi-a transmis prin mesaj gândurile lui. La final am întrebat de ce nu a intrat el să îmi transmită. Atunci am aflat că e în spital, face recuperare și nu se simte prea bine.

Eu nu l-am auzit pe omul ăsta niciodată să se plângă că e bolnav, era plin de viață. Acum o săptămână și ceva a fost la filmări, aici, în București. Pe 10 noiembrie, miercuri, trebuia sa ne vedem la filmări la Antena 1. Și uitați-va că el nu mai este! Nici nu mă mai duc, pe cuvânt, nu mai sunt om. Nu, nu, nu pot să cred! E șoc pentru mine. Vă rog să mă credeți că nu mai am glas”, a spus Elena Merișoreanu, citată de Fanatik.ro

În același articol, o altă interpretă de muzică populară, Niculina Stoican, își amintește însă că defunctul ar fi avut probleme cu inima.  

Petrică Mîțu-Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna - Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce a debutat la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu-Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Era angajat din 1955 al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Repertoriul lui era compus din cântece folclorice, adresate omului de rând, cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație.