ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consecventă cu anunțul de săptămâna trecută privind prelungirea valabilității certificatului de vaccinare cu încă un an, până la 30 iunie 2023, Comisia U.E. a lansat procedura dezbaterii publice, după ce a spus că roagă Parlamentul și Consiliul să adopte „cu celeritate” propunerea Comisiei. Rezultă că dezbaterea e doar o etapă formală, pașaportizarea națiunilor europene pentru o pandemie deja depășită va continua nestingherită în următoarele 18 luni, arătând că scopul certificatelor „verzi” este altul decât cel sanitar. Mai mult, certificatele nu vor mai avea neapărat legătură cu vaccinarea Covid, ci cu starea individuală de sănătate a deținătorilor, devenind un fel de carduri de sănătate cu aplicabilitate extinsă, numai bune de integrat în „portofelul digital”, un alt proiect al Comisiei Europene, reprezentând colectarea și unificarea tuturor „identităților digitale” reflectate de cardurile cetățenilor, de la cel bancar, permisul de conducere și până la cardul electronic de identitate. Portofelul digital ar putea fi precursorul cipului implantabil de identificare a cetățeanului.

Comisia Europeană a deschis o consultare publică privind extinderea certificatului digital COVID. Deși ar trebui ca pandemia sa fie declarată ca încheiata, in contextul ratelor mari de îmbolnăvire Omicron și de vaccinare (care, cel puțin declarativ, a reprezentat criteriul ‘întoarcerii la normalitate’ din partea autorităților), Comisia dorește prelungirea aplicării certificatului COVID (Regulamentului UE 2021/953) cu încă un an, până la 30 iunie 2023.

Toți cetățenii UE  pot să-și trimită opinia la linkul acesta, chiar în limba maternă, până in aprilie.
 
„Puteți formula observații cu privire la acest act adoptat timp de cel puțin 8 săptămâni Perioada de formulare a observațiilor este 03 Februarie 2022 - 06 Aprilie 2022 (miezul nopții, ora Belgiei). Toate observațiile primite vor fi sintetizate de către Comisia Europeană și prezentate Parlamentului European și Consiliului în vederea integrării acestora în dezbaterea legislativă. Observațiile primite vor fi publicate pe acest site”, a anunțat Comisia U.E. 

Câteva idei de reținut din propunerea Comisiei:

  • Recomandarea ca vaccinarea să continue, cu mai multe doze:

Certificatul digital COVID, pe bază de testare, recuperare și vaccinare să conțină numărul de doze de vaccinare.

  • Țările naționale pot folosi datele din certificatele COVID și pentru alte scopuri decât cele prevăzute de Regulamentul UE (p 5).

  • Se admite îmbunătățirea situației epidemiologice prin dezvoltarea imunității de turmă, prin infectarea la scară largă cu Omicron, dar se justifică prelungirea certificatului prin o ipotetică dezvoltare de noi variante Covid și o posibilă creștere a numărului de cazuri în toamna lui 2022 (p 3 și para 6).

  • Se dorește trecerea la un certificat digital de sănătate care ține cont de starea individuală de sănătate a deținătorilor (person-based approach) - un scurt pas pana la folosirea creditelor sociale, ca in China?
 
 
Agenda reală din spatele pașapoartelor de vaccinare. Portofelul Identității Digitale înaintat de MAI urmărește planurile trasate de Forumul Economic Mondial. În viitor, nu ți-ai făcut vaccinul, nu mănânci. Nu este nici o conspirație. Este totul pe față