ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un miting mai puțin obișnuit a avut loc miercuri, în fața sediului Societății Naționale a Sării – SALROM, pentru a atrage atenția asupra modului în care, de mai bine de un an, se efectuează transportul turiștilor în interiorul Minei Unirea de la Salina Slănic. Oamenii au încercat astfel să atragă un semnal de alarmă privind posibila poluare a Salinei Slănic, din cauza microbuzelor folosite pentru transportul turiștilor în subteran. 

Mitingul – la care au luat parte apărători ai ideii de punere în funcțiune a unui lift modernizat pentru turiștii care vizitează salina prahoveană – are loc la un an de la prăbușirea în gol a "coliviei” de la Mina Unirea, scrie ziarulprahova.
 
Ascensorul folosit pentru accesul turiștilor în salină a fost tras "pe dreapta” la începutul lunii august a anului 2014, după incidentul în care au fost implicați mai mulți adulți și copii. Este, probabil, cea mai îndelungată perioadă în care liftul nu fost întrebuințat pentru ca vizitatorii să ajungă în adâncurile Minei Unirea într-un timp cât mai scurt. 

Totul spre mulțumirea operatorului care a preluat transportul turiștilor "cu respectarea prevederilor legale” - așa cum spun reprezentanții Societăţii Naționale a Sării - o firmă de transport prahoveană care a mai avut și alte contracte de transport încheiate cu Salrom.
 
Peste 150.000 de persoane coboară anual în Salina Slănic pentru aerosolii salini cu efecte terapeutice asupra sănătăţii. Salina a fost amenajată atât pentru agrement, cât şi pentru tratament în maladiile respiratorii.