ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Nu ne vom poziționa pro sau contra vaccinării și indiferent de măsurile restrictive care vor urma, nu vom accepta ca polițiștii să fie obligați să se vaccineze, această decizie putând fi luată doar cu consimțământul lor, iar în cazul  plății testelor PCR, acestea trebuie plătite exclusiv de angajator.”, a scris astăzi, 3 noiembrie 2021, echipa Sindicatului EUROPOL, pe site-ul propriu.

Bugetul.ro a discutat cu președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica. Am vrut să aflăm și părerea Europol în ceea ce privește introducerea noilor restricții și a Certificatului Verde în centrele comerciale și în magazinele neesențiale, transmite site-ul citat de ActiveNews.

Cosmin Andreica a declarat, pentru Bugetul.ro, că aceste Hotărâri ale Guvernului și ale CNSU sunt nelegale, iar cei care le iau sunt conștienți de acest fapt. Însă, spune Andreica, mai-marii statului se folosesc de ele pentru „a produce efectul pe care ei și-l doresc, respectiv să introducă cumva frica în rândul populației, pentru a-și îndeplini dezideratele lor”.

„Aceste hotărâri ale CNSU și aceste hotărâri, acte administrative, ale Guvernului, la momentul la care vorbim noi, reprezintă o încălcare flagrantă a democrației și a statului de drept. De ce vă spun acest lucru? Pentru că acești oameni, aceste persoane care sunt în aceste funcții publice, ce au astfel de atribuții, cunosc faptul că până la momentul în care Hotărârile de Guvern vor fi anulate, pentru că limitează, condiționează anumite drepturi constituționale, deja aplicabilitatea acelor HG-uri nu va mai exista. Adică va fi deja în vigoare o altă Hotărâre de Guvern.

Și am văzut cazul de la Cluj, primul care s-a judecat în faza de apel la ÎCCJ, unde motivarea instanței este exact în sensul încălcării drepturilor constituționale și a faptului că asemenea limitări ale drepturilor constituționale se pot opera doar prin lege, nu prin acte administrative ale Guvernului. Ulterior, noi vedem încă trei Hotărâri de Guvern care au fost anulate în fond și s-a menținut soluția din fond la ÎCCJ. Deci, practic, acum, în timp ce vorbesc cu dumneavoastră, Guvernul și cei care fac parte din CNSU cunosc interpretarea instanței, cunosc că aceste Hotărâri de Guvern sunt nelegale, însă, până la anularea lor în instanță, ei se folosesc de ele pentru a produce efectul pe care ei și-l doresc, respectiv să introducă cumva frica în rândul populației, pentru a-și îndeplini dezideratele lor”, a declarat, pentru Bugetul.ro, președintele Europol.

Citiți la Bugetul.ro cum reacționează polițiștii la noile restricții