ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele vaccinate împotriva COVID -19 ar trebui să poarte mască în regiunile cu transmitere ridicată a virusului, a indicat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la o zi după ce SUA, unde numărul cazurilor de COVID -19 a scăzut brusc, au anunțat ridicarea recomandării de a purta mască pentru persoanele vaccinate, relatează AFP citată de Agerpres.

Singura excepție: autoritățile sanitare recomandă întotdeauna ca persoanele vaccinate să poarte în continuare mască în mijloacele de transport (avioane, autobuze, trenuri ...), precum și în aeroporturi și gări.

Ce coincidență: exact ca la noi!

Întrebați despre această schimbare, experții Organizației Mondiale a Sănătății nu au comentat direct, subliniind că totul depinde de contextul epidemiologic al fiecărei țări. Dar au amintit că vaccinurile nu oferă o protecție 100% față de Covid, scrie Agerpes negru pe alb.

''Chiar și în situațiile în care acoperirea imunizării este ridicată, dacă există numeroase cazuri de transmitere, nu renunțați la mască'', a concluzionat directorul responsabil pentru urgențe sanitare de la OMS, Michael Ryan, într-o conferință de presă.

La rândul său, directoarea științifică a OMS, Soumya Swaminathan, a explicat că datele din țările care extind vaccinarea arată că vaccinurile ''protejează împotriva infecției între 70 și 80%''.

"De aceea avem nevoie de alte măsuri de protecție, cum ar fi purtarea unei măști, distanțarea fizică etc ... ", a adăugat ea.

Ne pare rău.