ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Senatului a respins, marți, proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. S-au înregistrat 76 de voturi „pentru” respingere, 41 „împotrivă” și 14 abțineri, informează Agerpres

Proiectul legislativ inițiat de 41 de parlamentari USR și de deputatul neafiliat Ana Birchall avea ca obiect de reglementare desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și propunea abrogarea prevederilor care fac referire la aceasta.

Comisia juridică a Senatului a dat raport de respingere acestui proiect de lege, după ce el fusese în prealabil respins și de Camera Deputaților. După votul de respingere acordat în Plenul Senatului, care este for decizional, SIIJ va putea să își continue activitatea de control al eventualelor abuzuri comise de procurori.