ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patologii care au analizat rezultatele autopsiilor a doi adolescenți care au murit la câteva zile după ce au făcut vaccinul COVID-19 de la Pfizer au ajuns la concluzia că moartea le-a fost cauzată de vaccin, arată The Defender.

Cei trei patologi, dintre care doi sunt medici legiști, și-au publicat constatările în data de 14 februarie într-un articol apărut online - intitulat „Autopsy Histopathologic Cardiac Findings in Two Adolescents Following the Second COVID-19 Vaccine Dose” (Constatări histopatologice din probele de țesut cardiac prelevate în timpul autopsiei a doi adolescenți după a doua doză de vaccin COVID-19) - în Archives of Pathology and Laboratory Medicine.
 
Doi adolescenți au fost declarați morți în locuințele lor la trei, respectiv patru, zile după ce li s-a administrat a doua doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer-BioNTech.
 
Nu existau dovezi de infectare activă sau anterioară cu SARS-CoV-2. Adolescenții au avut rezultate negative la testele toxicologice (adică nu s-au găsit droguri sau otrăvuri în corpul lor).

Acești băieți au murit din cauza vaccinului.
 
Examenul histopatologic al țesutului lor cardiac a relevat încă un aspect important: Niciuna dintre cele două inimi nu prezentau semne de miocardită tipică.
 
În schimb, autorii au găsit dovezi de modificări, observabile la microscop, care corespund unei forme diferite de afecțiune cardiacă, numită cardiomiopatie toxică. Ei au scris:
 
„Afectarea miocardică observată la aceste inimi post-vaccin este diferită de miocardita tipică și are un aspect care seamănă cel mai mult cu o cardiomiopatie de stres (toxică) mediată de catecolamine.”
 
Autorii au explicat mai detaliat ce au observat la microscop:

„Examinarea histopatologică nu demonstrează o miocardită tipică... În aceste două cazuri post-vaccinare, există arii cu benzi de contracție și miocite hipereozinofile diferite de o inflamație.”
 
„Acest model de leziune este în schimb asemănător cu ceea ce se observă în miocardul pacienților care sunt diagnosticați clinic cu cardiomiopatie Takotsubo, toxică sau "de stres" - o afecțiune miocardică temporară care se poate dezvolta la pacienții cu factori de stres fizic, chimic sau, uneori, emoțional extrem.”
 
„Cardiomiopatia de stres este un proces ischemic mediat de catecolamine, întâlnit în cazul unui nivel ridicat de catecolamine în absența unei boli coronariene sau a spasmului. A mai fost numită și "disfuncție miocardică neurogenă" și "sindromul inimii frânte".”
 
Patologii au stabilit că la acești doi băieți a fost vorba de un mecanism diferit de afectare cardiacă, distinct față de un proces pur infecțios care ar rezulta direct dintr-o infecție virală precum COVID-19.
 
Aceasta este o constatare importantă. Ar putea exista o modalitate de a distinge afectarea cardiacă rezultată în urma unei infectări cu SARS-COV-2 de afectarea cardiacă survenită atunci când vaccinul predispune pacientul la cardiomiopatie de stres înainte de a contracta COVID-19.

Cu toate acestea, autorii se feresc să presupună că afecțiunile cardiace cauzate de COVID-19 pot fi întotdeauna diferențiate cu ajutorul microscopului de cele provocate de vaccinurile COVID-19.