ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Presa internațională aduce din nou în atenția noastră o serie de „evenimente cardiace”  care au dus la moartea subită a unor oameni tineri și sănătoși.  Totodată, este pomenită o tânără actriță decedată subit în urma unui infarct, sau chiar fosta soție a starului Coolio care a murit de curând. Se întâmplă peste tot: India, Coreea, SUA, sau Marea Britanie, nimeni nu este scutit de această grea încercare a timpurilor noi.
 
Mărturie emoționantă, preluată de pe Theepochtimes.

Mă îndrept spre Maui pentru a sărbători a 50-a aniversare a fratelui meu. Unul dintre cei mai vechi prieteni ai noștri - un bătrân de 53 de ani pe nume Dan, care a fost colegul meu de cameră în școala de absolvire - trebuia să fie în avionul meu, dar nu mai este, pentru că a murit de un atac de cord acum două săptămâni. La înmormântare au fost prezenți ambii părinți; ambii erau într-o condiție fizică excepțional de bună, în ciuda vârstei lor înaintate. Dan a primit anul trecut primele două doze ale unui vaccin COVID-19 mRNA, dar se pare că a decis să renunțe la rapeluri.

Un alt prieten apropiat al nostru - o legendă a surfingului în vârstă de 55 de ani, Loch Eggers - aștepta, de asemenea, cu nerăbdare să sărbătorească împreună cu noi. Am vorbit cu el la telefon săptămâna trecută. Și-a exprimat marele entuziasm în legătură cu viitoarea noastră reuniune și cu toată distracția pe care urma să o avem făcând surfing, făcând grătare și petrecând.

Loch, de asemenea, nu va reuși să vină, deoarece a suferit un atac de cord fatal sâmbăta trecută. Viața și moartea sa sunt relatate în acest necrolog frumos ilustrat.

Cazul lui Loch a fost deosebit de emoționant. El a fost găsit pe marginea unui traseu de drumeție care ducea spre un loc liniștit, unde recent ridicase un altar pentru fratele său, Hunter, care a murit de un atac de cord cu câteva luni în urmă. Atât Loch, cât și Hunter erau într-o condiție fizică excepțional de bună, datorită sporturilor nautice zilnice. Loch era unul dintre cei mai mari surferi amatori de pe pământ.

Medicul legist din comitatul Maui i-a menționat prietenei devastate a lui Loch că i-a făcut autopsia lui Hunter cu câteva luni în urmă și a observat că inima acestuia era vizibil inflamată. Aștept să aud raportul autopsiei în cazul lui Loch. Ambii frați au fost vaccinați cu ARNm. Loch a primit, de asemenea, un rapel. Nu sunt sigur dacă Hunter a primit un rapel sau nu.

Ambii lor părinți au atins speranța de viață. Tatăl lor a murit în urma unui atac de cord la 82 de ani. Mama lor era într-o stare excepțional de bună pentru vârsta ei înaintată când a murit înecată cu mâncare.

Faptul că ambii frați au murit de atac de cord la vârsta de 50 de ani ridică suspiciunea unei baze genetice a morții subite după administrarea vaccinurilor COVID-19. O astfel de afecțiune a fost documentată într-un studiu recent realizat de Chupong Ittiwut et al. Autorii propun că perioada de pericol acut este în decurs de 7 zile de la vaccinare. Cu toate acestea, cazul fraților Eggers justifică o investigație pentru a determina dacă această afecțiune genetică particulară - sau o altă afecțiune moștenită de aritmie și cardiomiopatie - poate fi accentuată de vaccinurile COVID-19, cu perioade prelungite de pericol după vaccinare.

Întreaga noastră instituție medicală, și în special medicii legiști, trebuie să devină foarte serioși în ceea ce privește investigarea unor astfel de morți subite.

Oare vaccinurile inițiază un proces de boală cardiovasculară care s-ar putea să nu se manifeste cu simptome care pun viața în pericol decât după câteva luni sau chiar un an?

Alternativ, este posibil ca vaccinurile să amplifice procesele de boli cardiovasculare existente care ar duce în cele din urmă la deces, dar nu (fără vaccin) decât mult mai târziu în viață?

FOTO:
 
Loch Eggers at Canoes surf break, Waikiki Beach

COREEEA: Actrița Kim Mi Soo, care are un rol secundar în drama K-Drama Snowdrop, difuzată în prezent, s-a stins din viață la vârsta de 31 de ani (vârsta coreeană, 30 de ani pe plan internațional), potrivit surselor locale.

Potrivit unui raport exclusiv de la Osen, actrița Kim Mi Soo a decedat la vârsta de 31 de ani (vârsta coreeană, 30 de ani la nivel internațional). Cauza decesului nu a fost încă dezvăluită. Salonul ei funerar a fost amenajat la Casa funerară Sungsim.

Agenția ei, Landscape Entertainment, a confirmat vestea decesului lui Kim Mi Soo în declarația dată pentru Star News.

FOTO:
 
 
SUA: Un băiețel de doi ani din New York a murit de foame după ce tatăl său a decedat din cauza unei boli de inimă, lăsându-l pe micuț singur în casa lor din nordul statului, au declarat autoritățile pentru presă.

Biroul șerifului din comitatul Ontario a făcut publice luni cauzele oficiale ale morții lui David Conde Sr., în vârstă de 59 de ani, și a fiului său mic, David Conde Jr., la nouă luni după ce cei doi au fost descoperiți în interiorul casei lor de pe strada Hamilton din Geneva.

Șerifii au declarat că tatăl a murit mai întâi din cauze naturale rezultate din boli de inimă.

Fiul său în vârstă de doi ani a murit apoi din cauza malnutriției ceva mai târziu.

„Se crede că domnul Conde a decedat primul, iar copilul nu a reușit să se hrănească după ce tatăl său a murit", au scris adjuncții în comunicatul de presă citat de Syracuse.com. Locotenentul șerifului Dave Cirencione a declarat că concluzia tragică a acestui caz nu a fost o surpriză pentru anchetatori.

Odată ce am exclus monoxidul de carbon (ca și cauză a morții), am știut din păcate că aceasta era o cauză probabilă", a declarat Cirencione pentru Finger Lakes Times. „Este un caz foarte, foarte trist".
 
FOTO:
David Conde Sr. (left) and his toddler son, David Conde Jr. Picture: Ontario County Sheriff's Office

O crainică celebră, soția starului rap Coolio, decedat și el recent,  a murit în mod neașteptat în această săptămână, potrivit colegului ei de la Old School 104.7 FM, potrivit 2urbangirls.

DJ-ul radio Jimmy Reyes a anunțat decesul ei pe contul său de socializare pe 16 noiembrie.
„Astăzi a fost o zi emoționantă, am aflat că sora  noastră Josefa Salinas a murit. Sunt atât de multe de spus despre ea, a fost o persoană uimitoare cu un suflet frumos! Îi plăcea să facă o diferență în comunitate, a atins atât de multe vieți cu TOT ce a făcut. De la taberele ei -Cum să fii o fată, până la dorința de a oferi TUTUROR un brad de Crăciun gratuit / cadouri la radio. 22+ ani de prietenie și nu o voi uita niciodată. A fost o onoare să te numesc prietenă și să fi lucrat la radio cu tine în toți acești ani, am trecut prin multe! Știu că vei trăi pentru totdeauna în inimile noastre. Îmi va fi atât de greu să nu spun că vei fi următoarea la radio. Nu te voi uita niciodată.

Moartea lui Salinas vine la două luni după decesul fostului ei soț, starul rap Coolio.

Cel mai recent, Salinas a lucrat la Old School 104.7, alături de Reyes.

Potrivit biografiei sale, Salinas a lucrat 14 ani la popularul post de radio old school din L.A., HOT 92.3, unde a deținut, de asemenea, funcția off-air de "Community Affairs Director" și a condus postul de radio la câștigarea a două dintre mult râvnitele "NAB Crystal Awards". Prin intermediul "Institutului de căutare a excelenței", Josefa a devenit un model pentru femei, un simbol puternic pentru latino-americani, un mentor/avocat pentru copii și comunitățile defavorizate. 
 
FOTO:
 Who Was Coolio's Wife, Josefa Salinas, and How Many Kids Did They Have?


Profesoara de la  Skeldon Line Path Secondary School, care a murit vineri după ce s-a prăbușit brusc, a cedat în urma unui atac de cord, a arătat o autopsie efectuată marți, potrivit stabroeknews.

Dharmini Parshad, în vârstă de 26 de ani, se afla la școală pentru a-și începe ziua, în timp ce instituția se pregătea pentru mult-așteptata absolvire de vineri, unde sora lui Parshad era așteptată să absolve ca cea mai bună elevă.  Dharmini s-a prăbușit în jurul orei 08.15 în sala personalului după ce i-a informat pe cei din jurul ei că se simte "rău" și că are dureri în piept.
 
FOTO
Dharmini Parshad
 
 
 Prietenii, familia și vecinii se vor aduna sâmbătă, 19 noiembrie, pentru a sărbători viața plină de iubire și inspirație a lui Thomas Signorile, un tânăr de 18 ani din Highland Park care a murit brusc vineri, 11 noiembrie, relatează therecord.


„Avem inima grea și plină de neîncredere că am pierdut un suflet atât de frumos", a scris Lisa Vasquez, mama lui Signorile, pe pagina EverLoved. " ... Familia noastră vă mulțumește din toată inima pentru toată dragostea și sprijinul vostru în această perioadă foarte dificilă."
 
 FOTO
 Contribute to Help with Funeral Expenses for Thomas in memory of Thomas | Ever Loved
 
 Școala din Brierley Hill Road a fost închisă  după vestea șocantă a morții directorului de științe Andy Blunt, care a decedat în mod neașteptat luni, 14 noiembrie, transmite stourbridgenews.

Gareth Burton, directorul școlii Wordsley, a declarat: „Suntem cu toții devastați de moartea subită a unuia dintre profesorii noștri, iar gândurile noastre se îndreaptă către familia sa în aceste momente. Părinții elevilor de la școală au fost contactați și sunt conștienți de măsurile luate pentru a-și sprijini copilul pe tot parcursul restului acestei săptămâni și în continuare."

Domnul Blunt s-a alăturat școlii Wordsley în septembrie 2011 ca profesor nou calificat și, după ce și-a croit drum prin rânduri, a fost numit șef de știință în 2019. Într-o declarație emisă astăzi, directorul Burton l-a descris pe domnul Blunt ca fiind „un profesor, un lider, un coleg apreciat și un prieten de încredere și drag".

El a adăugat: „Andy a fost un tip altruist și a pus întotdeauna nevoile celorlalți înaintea nevoilor sale. Este de neînțeles să ne gândim că Andy nu va mai face parte din lumea noastră și, fără îndoială, lumea noastră este un loc mai sărac fără ca el să o împartă cu noi. Această pierdere tragică și bruscă este devastatoare pentru echipa noastră de personal, care a lucrat atât de îndeaproape cu Andy; un om care și-a dedicat întreaga carieră profesională sprijinirii celor din jurul său. Nu pot să încep să explic tristețea pe care o simte personalul școlii, nici golul lăsat de moartea subită a lui Andy. Sunt la fel de conștient și de elevii noștri. Andy a fost un profesor de științe foarte respectat, care și-a făcut o misiune din a le oferi elevilor noștri lecții interesante și inspirate. Nu îmi fac iluzii că durerea și tristețea pe care le simte personalul școlii se va reflecta și în rândul elevilor noștri. "Și ei vor avea nevoie de grija și sprijinul nostru în zilele, săptămânile și lunile care vor urma."
 
 FOTO:

 
 
 Steagurile din orașul Albany au rămas la jumătate de catarg joi, în timp ce comunitatea a deplâns un pompier care a murit în urma unui eveniment cardiac în timpul serviciului, sâmbătă, în afara orelor de program. Edward Verhoff, sau Eddie, așa cum îi spuneau prietenii, urma să împlinească 46 de ani când a murit sâmbătă, în mod subit, potrivit surselor.
 
Banderolă neagră și mov a fost afișată joi pe ușa sediului sindicatului din Albany. Clădirea în care Verhoff era o prezență constantă a devenit un spațiu de întâlnire pentru colegii săi pentru a jeli în zilele de la moartea sa.

Președintele sindicatului, Robert Mengel, a declarat că Verhoff și-a prețuit familia mai presus de toate, lăsând în urmă soția sa, Kim, și doi fii mici. Mengel a spus că acesta s-a dedicat serviciului de pompieri. 

„Am lucrat împreună în cazarma de pompieri în toți cei 16 ani ai săi. A fost întotdeauna un pompier agresiv la locul de muncă, a lucrat în unitatea noastră de salvare grea, care merge la fiecare incendiu din oraș", a spus Mengel.
 
 VIDEO:

 
 
UNIVERSITY PARK, Pennsylvania - Comunitatea Colegiului de Inginerie Penn State deplânge pierderea bruscă a lui Janna Maranas, profesor de inginerie chimică, care a murit recent la vârsta de 57 de ani, potrivit psu.edu.

„Janna a fost o profesoară iubită”, a declarat Mike Janik, șeful interimar al Departamentului de Inginerie Chimică de la Penn State. „Îi păsa cu adevărat de studenții și colegii ei. Janna a combinat o atingere personală cu dragostea ei pentru știința polimerilor, iar acest lucru a avut un impact profund asupra multora dintre noi." 

După ce a absolvit liceul, unde a excelat la flaut și interpretare vocală, Maranas a luat în considerare o carieră în muzică și s-a înscris la facultate ca specializare în muzică. Cu toate acestea, ea a trecut mai târziu la inginerie chimică și a obținut o diplomă de licență de la Universitatea Politehnică de Stat din California-Pomona. În 1997, ea și-a obținut doctoratul la Universitatea Princeton.  
 
FOTO

headshot of short-haired woman wearing white top and hoop earrings in front of a backdrop of green trees