ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, 2 iunie curent, Parlamentul Republicii Moldova l-a numit pe Alexandru Musteața în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, informează Radar Online cu trimitere la site-ul SIS-ului de la Chișinău. Noul șef SIS a fost, începând cu 2013, angajat și director de programe al Fundației Soros, la fel ca personajul homosexual propus de Maia Sandu ca ambasador al RM în SUA (link la articole relaționate). Vocea SIS a uitat să menționeze acest lucru:

„Noul director al SIS a fost prezentat efectivului de ofițeri de informații de către Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate.

În alocuțiunea sa, Maia Sandu a solicitat efectivului instituției să continue activitatea de contracarare a riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale, în special, în condițiile situației regionale complexe. Șefa statului a reiterat așteptările majore din partea societății față de Serviciu, dar și necesitatea de reformare a acestuia și consolidare a relațiilor interinstituționale, cu prezentarea de rezultate concrete în termeni proximi.

În cadrul evenimentului, șefa statului i-a mulțumit ex-directorului SIS, Alexandr Esaulenco pentru eforturile depuse pe parcursul activității sale și pentru contribuția efectivă la realizarea dezideratului de securitate națională.

De asemenea, președintele Republicii Moldova a accentuat importanța pregătirii corpului de ofițeri pentru provocările moderne și îndeplinirii stricte a atribuțiilor instituționale în serviciul cetățeanului și al țării.

Alexandru Musteața, director al SIS a declarat că printre prioritățile mandatului său se regăsesc analiza comprehensivă a activității instituției, revizuirea, de comun cu factorii de decizie, a documentelor de politici în domeniul securității naționale, combaterea fenomenului corupției, dar și fortificarea controlului democratic asupra instituției, atât pe filiera controlului parlamentar, cât și prin creșterea încrederii cetățenilor Republicii Moldova în instituție prin transparentizare, asigurare a dialogului constant și promovare a culturii de securitate.”

FOTO SIS: