ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul Israel a realizat un sondaj în rândul a 2.049 de cetățeni ai săi cărora li se administrase cea de-a treia doză de vaccin COVID-19 cu 3 sau 4 săptămâni anterior chestionării, pentru a afla incidența și severitatea reacțiilor adverse provocate de vaccin, arată LifeSiteNews

66% dintre respondenți au declarat că au suferit reacții adverse după doza de supra-rapel
 
Sondajul a fost realizat prin telefon în lunile septembrie și octombrie ale anului trecut de Centrul pentru Controlul Bolilor din Israel. Au fost chestionate doar persoane cu vârsta minimă de 18 ani care fuseseră vaccinate recent cu a treia doză de vaccin COVID (mai exact, în intervalul cuprins între ziua 21 și 30 de la vaccinare).
 
Rezultatele au fost publicate de Ministerul Sănătății din Israel în luna februarie și au fost analizate într-un articol apărut în cotidianul israelian Davar. Acestea dezvăluie dimensiunea reală a efectelor secundare provocate de acest rapel, inclusiv o rată ridicată a dereglărilor menstruale la femei.
 
Efectele adverse au variat de la ușoare la grave. În total, 66% dintre persoanele chestionate au raportat cel puțin o reacție adversă. Aproape jumătate dintre acestea au afirmat că au întâmpinat dificultăți în desfășurarea activităților zilnice în urma vaccinării.
 
În plus, 10% dintre femeile chestionate au raportat tulburări ale ciclului menstrual, iar 0,5% dintre persoanele care au raportat că au suferit un eveniment advers au avut nevoie de spitalizare.  
 
În general, s-a constatat că efectele secundare au fost mai frecvente în rândul femeilor și al tinerilor.  
 
Cele mai des întâlnite efecte secundare la femei au fost dereglări ale ciclului menstrual. Cele mai raportate simptome au fost: întârzieri ale menstruației (37,8%), creșterea fluxului menstrual (31,1%), menstruație prematură (28,9%), o durată mai mare a sângerării (26,7%) și dureri menstruale severe (20%).  
 
Israelul a fost una dintre primele țări din lume care a lansat o campanie națională de vaccinare cu doza a treia, care a început în luna august a anului trecut. Cu toate acestea, cazurile de infectare post-vaccinare au continuat să apară.
 
În prima săptămână a campaniei pentru doza de supra-rapel/„booster”, știrile israeliene au raportat că 14 israelieni care primiseră cea de-a treia doză a vaccinului Pfizer au fost testați pozitiv la COVID. 

O analiză realizată în luna martie 2021 a relevat, de asemenea, rate dramatice ale deceselor legate de vaccinul COVID în această țară.