ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Fosta senatoare AUR Diana Iovanovici Șoșoacă a batjocorit 5000 de victime românești ucise bestial de ruși în urmă cu 80 de ani, pentru care succesoarea URSS, Rusia, nu și-a cerut nici măcar scuze și a încălcat Legea de omagiere a martirilor de la Fântâna Albă, instituită de statul român în urmă cu 10 ani.
 
Iovanovici Șoșoacă a anunțat într-o emisiune cu Luis Lazarus, Codruța Cerva, Iosefina Pascal și videochatista Oana Lovin că își cere iertare Ambasadei Rusiei pentru că un grup de protestatari a „deranjat” săptămâna trecută Ambasada Rusiei la București când s-a deplasat în seara zilei de 1 Aprilie pentru a comemora 80 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă, instrumentat de sovietici contra românilor din nordul Bucovinei, informează Aktual24.ro. Diana Șoșoacă a cerut scuze Rusiei, în calitate oficială de senator, transmite și ȘtiripeSurse.ro. Celălalte trei vuvuzele ale Moscovei, penibile caricaturi de pe centura internetului, au aprobat-o cu gurile pline.

„În calitate de senator mi-am cerut scuze ambasadei Rusiei pentru jignirile aduse de anumite persoane”, a afirmat Diana Șoșoacă, potrivit Aktual24.ro, cu referire la acțiunea de comemorare organizată de Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate (VIDEO mai jos ).
 
La Fântâna Albă au fost uciși sălbatic circa 5000 de români, în special bătrâni, femei și copii, de către trupele Armatei Roșii. Răniții au fost legați de cozile cailor grănicerilor NKVD ruși și aruncați în gropi comune peste cadavre pe deasupra turnându-se var nestins. Zile întregi - au povestit sătenii scăpați cu viață - pământul s-a mișcat și a gemut pe locul masacrului, de la oamenii aruncați de vii în gropile comune.
 
Afirmația acestui personaj hidos pripășit în Parlamentul României ar trebui sancționată oficial de Senat, constituindu-se și într-o încălcare a Legii martirilor.

„Nu ai dreptul sa declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem sa ieșim terfeliți într-un hal fără de hal. Ce caută mitingul să mi se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii? Îți dai seama câți oameni fără cultură juridică și diplomatică se află la conducerea statului român, de ce nu au luat atitudine? Unde sunt diplomații de exceptie pe care îi aveam? Să fiu singurul senator din Senat care să își ceară iertare, scuze?”, a adăugat posesoarea frumosului nume de Iovanovici Șoșoacă.

„Eu maine o sa ma duc, o să iau un buchet mare de flori, o să bat la ușa Ambasadei Rusiei și o sa îmi cer scuze pentru că anumiți cetățeni nu au procedat corect”, a adăugat și o altă videochatistă din cele prezente în emisiune, în vreme ce celălalte obscurități o îngânau aprobator.
 
Un alt personaj de același tip și din aceeași zonă de gang, un așa-zis ziarist al unui site clonat după o organizație deja existentă cu mult timp înainte, un oarecare „Eugen Chiracu de la OCHR”, s-a manifestat încă din Piața Victoriei împotriva procesiunii grupului de acțiune civică Starea de Libertate, încercând în van să împiedice manifestarea de comemorare.
 
Devoalarea Șoșoacei ca portavoce moscovită reiese și din fractura de logică pe care a răspândit-o în aceeași Piața a Victoriei când s-a adresat celor care se împotrivesc vaccinării ca o agentă de propagandă a serului experimental Sputnik V.
 

Deși se declară o adversară înverșunată a vaccinarii împotriva Covid-19, Diana Șosoacă a promovat vaccinul rusesc Sputnik V în timpul mitingului de acum două săptămâni din Piața Victoriei, potrivit sursei citate și filmărilor existente pe internet.

„De ce nu au negociat cu rușii pentru vaccinul Sputnik-ul V? Ce au cu rușii, noi nu trebuie să ne întelegem bine cu toți vecinii?!”, a urlat Șosoaca în Piața Victoriei.

Faptul că astfel de personaje se manifestă guraliv pe anumite posturi TV, totodată clonând toate manifestațiile societății civile românești pentru a le aduce în derizoriu, denotă că Moscova are un interes clar în deturnarea protestelor celor care demonstrează sincer împotriva restricțiilor abuzive din România și a puterii politice de la București. Implicit, prin circul ordinar pe care îl provoacă, nu fac decât să susțină, practic, manevrele puterii, demonstrând încă o dată că de la nivelul cel mai „înalt” până la cel mai de jos, Germania rămâne în același pact murdar, josnic și ticălos cu Rusia.

După cum a relatat ActiveNews de la fața locului pe 1 aprilie 2021, după încheierea manifestației anti-restricții, așa cum a anunțat Pompiliu Diplan chiar în Piața Victoriei, o parte dintre membrii organizației Starea de Libertate prezenți s-au deplasat în marș către sediul Ambasadei Federației Ruse, unde au aprins candele dispuse în forma Sfintei Cruci și au întins mesajul „1 Aprilie 1941: 80 de ani de la masacrul comis împotriva românilor care se întorceau ACASĂ” (de ACASĂ - n.r.). Pe un al doilea banner, afișat de grupurile naționaliste NOI și HONOR et PATRIA, se putea citi mesajul „În umbra marelui URSS. 80 de ani de tăcere vinovată. Să vă cereți iertare ar fi un bun răspuns!”. Acțiunea a fost anunțată încă din dimineața zilei de 1 aprilie și susținută și de Asociația Calea Neamului, prin dr. Mihai Tîrnoveanu. Manifestări similare s-au organizat în mai multe locuri din țară și inclusiv pe granița abuzivă care desparte Bucovina, răspunzându-se astfel unui apel național inițiat de Centrul Arboroasa din Vicovu de Jos.

Personajul Șoșoacă și pocnitorile ei moscovite nu au dreptul să se pronunțe asupra unei comemorări care nu le privește, maculând-o cu gurile lor murdare. Aceasta e o remarcă de suprafață, fără a intra pe fondul problemei: comemorarea a 80 de ani de la împușcarea de către sovietici a peste 3.000 de români care încercau să treacă granița artificial trasată de Stalin pentru a împărți în două provincia Bucovina, unită la 28 noiembrie 1918 cu Regatul României după ce înainte fusese subjugată de Austro-Ungaria.

Masacrul săvârșit de grănicerii NKVD împotriva câtorva mii de țărani români neînarmați se încadrează la definiția de dicționar a Holocaustului: „ucidere în masă din cauza unor motive politice sau religioase”.

1 Aprilie este cu adevărat una dintre cele mai negre zile din istoria poporului român. Prin legea nr. 68/10 mai 2011, această zi a fost declarată oficial prin Lege "Zi Națională de cinstire a memoriei românilor - victime ale masacrelor de la Fântana Albă și alte zone, ale deportărilor, Foametei și a altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ținutul Herța, nordul Bucovinei și întreaga Basarabie".

Din punctul nostru de vedere oricine se mai asociază de acum înainte cu această arătare gonflată este doar o altă vuvuzea a Moscovei.

Practic, Șoșoaca nu numai că a batjocorit prin bălăcăreala ei de mahala memoria victimelor românești ucise de ruși ci a încălcat și o Lege a statului român. Iată de ce trebuie sancționată oficial.