ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alex Berenson, un fost reporter de investigații al New York Times, a relatat miercuri pe pagina sa de  Substack un reportaj despre o fată de 14 ani căreia i s-a refuzat un transplant de rinichi la Spitalul Universitar Duke din cauza faptului că nu a fost vaccinată împotriva COVID-19, informează Outkick.

Berenson a devenit o sursă puternică de informații despre COVID pe tot parcursul pandemiei. Twitter l-a dat afară de pe platformă și ulterior l-a repus în drepturi după ce l-a dat în judecată. El a fost mult mai corect în privința virusului decât Dr. Anthony Fauci.

Potrivit lui Berenson, Iulia Hicks ar fi trebuit să primească vaccinul înainte ca spitalul să o opereze. Hicks, care este originară din Ucraina, a avut deja COVID și s-a recuperat.

Berenson a vorbit cu părinții adoptivi ai lui Hicks, care i-au împărtășit o convorbire telefonică înregistrată între ei și medicii fetei.

Din articolul lui Berenson: „Pentru a face presiuni asupra lui Chrissy și Lee să îi facă Iuliei o injecție cu Covid, medicii au supraestimat eficacitatea injecțiilor. Într-o convorbire telefonică din 29 noiembrie pe care părinții Iuliei au înregistrat-o, Dr. Dan Chang, specialist în boli infecțioase pediatrice, a susținut că vaccinurile 'previn boli grave și moartea'. ... Dr. Chang le-a mai spus părinților Iuliei că injecțiile cu Covid o vor ajuta pe Iulia, chiar dacă aceasta a avut deja Covid. 'Imunitatea naturală nu este la fel de bună ca în cazul în care ai avea imunitate naturală plus vaccinarea', a spus el.

Dr. Chambers a declarat că Duke nu a forțat-o pe Yulia să primească injecția Covid, ci doar a recomandat-o. Apoi a adăugat: „dacă nu urmați aceste lucruri, Yulia nu poate fi un candidat la transplant aici'".

OutKick a contactat Spitalul Universitar Duke pentru a confirma situația. Situația nu a negat cele relatate, dar nici nu a oferit alte comentarii.