ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI), Ovidiu Marincea, a anunțat, pe Twitter, predarea către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a mii de documente ale fostei Securități, scrie cotidianul.ro

„Încă 1.060 de dosare, 21 de mape,14.290 de fișe, 6.644 de role microfilm au fost predate de SRI la CNSAS. Predarea arhivei fostei Securități merge până la capăt!”, a scris, pe Twitter, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI).

Scopul declarat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității este, potrivit site-ului propriu, „punerea la dispoziția societății a dosarelor, documentelor și a tuturor materialelor întocmite la fosta Securitate până la data de 22 decembrie 1989.”