ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SRI a răspuns solicitării DIICOT, în dosarul de înaltă trădare al Vioricăi Dăncilă, deschis după plângerea făcută de liderul PNL Ludovic Orban. 

 
SRI a răspuns solicitatării DIICOT, în dosarul în care prim ministrul României, Viorica Dăncilă, este acuzată de înaltă trădare, întocmit ca urmare a plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, în luna mai, scrie evz.ro.


Serviciul Român de Informații a transmis că nu ar exista informații cu privire la infracțiunea de înaltă trădare, precizează Antena 3. De altfel, potrivit legii, dacă ar fi existat asemenea informații, SRI le-ar fi trimis din proprie inițiativă procurorilor, fără să fie nevoie de plângerea depusă de Ludovic Orban.
În acest răspuns se spune că nu a fost un incident de securitate și nici nu au fost divulgate secrete care să pericliteze securitatea națională.
 
Președintele PNL a depus in luna mai o plângere pe numele premierului Viorica Dăncilă, pentru înaltă trădare. Orban cerea cercetarea tuturor detaliilor legate de adoptarea memorandumului privind mutarea ambasadei din Israel. Potrivit sesizării la Parchetul General, măsura a adus grave prejudicii țării.