ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Român de Informații face precizări de ultimă oră în scandalul plagiatului generalului Dumitru Dumbravă și al fostului ministru al Apărării Mihai Stănișoară. Astfel, Comisia de Etică a Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul confirmă suspiciunile de plagiat în ceea ce privește lucrările de doctorat redactate de Mihai Stănișoară, fost ministrul al Apărării, Dumitru Dumbravă, fost secretar general al SRI, Neculai Onțanu, fost primar al Setorului 2, și Loredana Popescu, apropiată a lui Gabriel Oprea, au confirmat, pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanții Academiei.

Informațiile au fost prezentate, în primă fază, de pressone.ro, publicația fiind cea care a făcut publice informațiile referitoare la existența suspiciunilor de plagiat, iar în unele cazuri verificările au fost demarate după anchetele jurnaliștilor.

În cazul celor patru a fost sesizat Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), fiind propusă retragerea titlurilor.
 
Generalul Dumitru Dumbravă a fost trecut în rezervă după apariția informațiilor privind posibilul plagiat.