ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat demiterea lui Gheorghe Cojanu. Berbeceanu a fost ultima oară șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Informația a fost confirmată de Berbeceanu și Orban, anunță România TV.
 
Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, a fost numit la finalul anului trecut șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Fostul polițist a devenit cunoscut după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara. În iunie 2016, a fost achitat în primă instanță pentru mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă și a fost atacată de procurori. S-a declarat nevinovat și victima unui proces înscenat de colegi. Între timp, fostul comisar-șef acum pensionat, s-a înscris în PNL și a devenit șeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela.
 
Măsura demiterii și înlocuirii prefectului Gheorghe Cojanu ar putea fi luată, marți, prin hotărâre de guvern, după ce Ludovic Orban a declarat în cursul zilei că activitatea sa "va fi analizată", iar Klaus Iohannis a spus că "situația este intolerabilă".
 
Berbeceanu s-a remarcat în luna februarie a anului acesta când a cerut preoților să împărtășească numai cu linguriță de plastic, de unică folosință, fără a părea că înțelege că aceasta este o ingerență incalificabilă în actul de slujire și credință al Bisericii și credincioșilor.
 
Două instanțe din țară au dat deja dreptate Bisericii în acest caz clasând acțiunile unor anticreștini și atei împotriva slujitorilor B.O.R.