ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Riscul de miocardită este de 800 de ori mai mare la adulții tineri vaccinați decât la cei nevaccinați, potrivit unui studiu elvețian recent, care a început să se răspândească în presă și care a fost citat de beckernews.com. 

Rezultatele s-au bazat pe prezentarea făcută de profesorul Christian Mueller (Basel, Elveția) la Congresul Societății Europene de Cardiologie din august 2022: "Inflamația miocardică/Miocardita după vaccinarea de rapel cu ARNm COVID-19". Conform prezentării din cadrul conferinței:

  • Înainte de acest studiu, nu existau date privind leziunile miocardice post-vaccinare în timpul vaccinării  cu ARNm. Au fost raportate doar miocarditele cele mai grave spitalizate, afectând în principal bărbații cu vârsta sub 18 ani.
  • Incidența reală a leziunilor miocardice post-vaccinare este de 2,8% față de 0,0035% de miocardită în studiile retrospective.
  • Leziunile miocardice afectează mai mult femeile - contrar a ceea ce este descris în studiile anterioare.
  • Posibilitatea administrării de doze repetate de vaccin pentru a menține o acoperire vaccinală eficientă ar trebui să conducă la o mai mare prudență în ceea ce privește posibilele leziuni miocardice repetate și impactul acestora asupra posibilelor complicații cardiovasculare.

„Știm că există efecte secundare potențial grave ale vaccinului COVID 19 mRNA, cum ar fi miocardita", afirmă autorii. „În datele retrospective, principala complicație cardiacă este miocardita, care rămâne rară, cu o incidență de 0,0035% și afectează în principal bărbații tineri cu vârsta sub 18 ani."

„Cu toate acestea, există o prejudecată la selecție, deoarece sunt raportate doar cazurile grave care au necesitat spitalizare. Prin urmare, incidența reală a leziunilor miocardice ar fi probabil mult mai mare în populația generală. În plus, din cauza necesității unor doze repetate și a numărului mare de persoane care trebuie vaccinate, chiar și această complicație rară nu este anecdotică."

Cercetătorii dezvăluie apoi modul în care au realizat studiul lor.

„Au fost incluși în total 835 de pacienți, dintre care 777 care au fost supuși unui test de troponinemie pe D3, dintre acești pacienți 40 au avut troponinemie crescută", notează cercetătorii. „La 18 dintre ei, au fost identificate alte cauze decât vaccinul care ar putea explica troponinemia crescută, iar la restul de 22 nu a fost implicată nicio altă cauză decât vaccinul. Populația studiată a fost compusă în principal din femei (69%), vârsta medie a fost de 37 de ani, iar pacienții au primit în proporție covârșitoare a treia doză ( 92%). Mai puțin de 2% dintre ei aveau antecedente cardiovasculare."

„Rezultatele studiului au arătat că 2,8% din populația vaccinată prezentau leziuni miocardice, 3,7% la femei și 0,8% la bărbați."
 
 

„În plus, se poate observa că troponinemia în populația vaccinată pare mai mare decât în grupul de control, fără ca testul statistic să fi fost efectuat", adaugă autorii.
 
 
 
 


„Incidența leziunilor miocardice este de 2,8%, adică de 800 de ori mai mare decât incidența obișnuită a miocarditei", adaugă cercetătorii.

„Comparația cu grupul de control nu a constatat nicio diferență semnificativă în afară de antecedentele de infarct miocardic și de boala ateromatoasă periferică", au adăugat autorii.

Dr. Vinay Prasad, profesor la Universitatea California din San Francisco, a discutat despre aceste descoperiri pe canalul său de podcast. 
 
VIDEO:


„Aceasta este o figură elegantă", notează Dr. Prasad despre figura de mai sus. „Este un fel de figură în cascadă, așa cum suntem obișnuiți , dar prezentată pentru troponină, unde troponinele sunt prezentate în ordine descrescătoare. Și ceea ce au făcut aici, pentru fiecare bărbat și fiecare femeie din acest studiu, au găsit un control comparabil care se potrivește cu covariatele. Acum, potrivirea covariatelor nu este perfectă și putem, putem vorbi despre asta, dar aceasta este, știți, cea mai bună potrivire tehnică disponibilă. Puteți asculta discursul său pentru a vedea cum a făcut-o."

„Ce încearcă să vă arate aici?" întreabă Dr. Prasad despre studiul lui Mueller. „Controalele sunt gri deschis și gri închis. Negrul gri închis reprezintă practic oamenii de acolo care au urmat după rapel. Și ceea ce vă arată el este că nu este doar vârful distribuției care are troponina înalt sensibilă ridicată, ci că întreaga distribuție este deplasată spre dreapta. Toată lumea are o mică creștere a troponinei înalt-sensibile."

Dr. Prasad discută, de asemenea, de ce constatările privind nivelurile de troponină și miocardita subclinică la beneficiarii injecțiilor și rapelurilor Covid-19 sunt mult mai ridicate în studiul lui Mueller decât cele detectate prin „supraveghere pasivă" în Statele Unite.

„Sistemul din SUA este incredibil de defectuos și multe cazuri scapă printre fisuri, iar acesta este foarte probabil motivul pentru care estimările noastre sunt puțin mai puțin frecvente decât cele israeliene și decât cele care provin din țările nordice, unde sunt mult mai bine monitorizate rezultatele", spune el. „El spune că acest lucru este „în mare parte ușor". „Nu există evenimente adverse majore cardio-vasculare care să apară în decurs de 30 de zile. Cred că este corect să spunem asta. Nu suntem îngrijorați că acest lucru va fi atât de dăunător, doar o lovitură aici sau acolo. Dar știm că copiii care prezintă miocardita clinică nu se simt prea bine. Puteți verifica acel articol din Lancet. Mulți iau încă furosemid și betablocante și știu că oamenii spun că și-au revenit complet, dar dacă aș avea 22 de ani și ar trebui să iau furosemid, aș considera că nu este o recuperare completă."

Apoi, Dr. Prasad continuă să discute despre modul în care fixația CDC pe soluții unice pentru Covid-19 îl face să ignore faptul că pacienții au factori de risc foarte diverși.

„Trebuie să recunoaștem că CDC joacă un joc stupid", a continuat Dr. Prasad. „Asta este ceea ce tocmai au făcut. Toți oamenii, de cinci ani și mai în vârstă ar trebui să primească un rapel actualizat. Puteți să-l obțineți la cel puțin două luni după ultima doză de rapel pentru bărbatul de 20 de ani. Nu știm dacă două luni este sigur sau nu este sigur și avem un eșec aici".

Guvernul SUA nu a luat în serios acest semnal de siguranță", a adăugat el. „Ar fi trebuit să obligăm compania să facă studii randomizate cu doze diferite, cu spații diferite între doze, cu doze mai mici, cu strategii diferite pentru bărbați, studii randomizate la persoanele care au avut și s-au recuperat de la Covid-19 față de cele care nu au avut-o din câte știu și care sunt zero-negative. Avem nevoie de recomandări personalizate diferite. Un băiat de 20 de ani care a primit trei doze și a avut Omicron s-ar putea să nu beneficieze de rapel bivalent la fel cum ar putea beneficia de rapelul bivalent o femeie de 80 de ani care se află într-un azil de bătrâni, care a primit patru doze și care nu a avut niciodată Omicron din câte știe - acest lucru ar putea fi foarte diferit. Profilul risc-beneficiu ar putea fi fundamental diferit".

„Zelotismul lor pentru o soluție unică amenință însăși instituția sănătății publice", a adăugat el. „Și-au pierdut mințile".

„Cea mai proastă luare de decizii pe care am văzut-o vreodată", a adăugat el.