ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine demonstrează că lipsa mișcării și a exercițiilor fizice poate crește riscul de a deceda sau de a dezvolta o formă severă a virusului Covid-19. Studiul s-a realizat pe aproape 50.000 de pacienți la oameni care erau inactivi fizic de cel puțin doi ani. Rezultatele au arătat că majoritatea care au participat au avut nevoie de intubare sau au înregistrat o rată mai mare de deces decât pacienții care au avut activitate fizică, potrivit smartradio.

Cercetătorii au comparat, astfel, 48.440 de adulți infectați cu Covid în perioada ianuarie-octombrie 2020 ,în Statele Unite, vârsta medie fiind de 47 de ani, iar două treimi din pacienți au fost femei. Dintre participanți, 15% erau inactivi, făceau între 0-10 minute activitate fizică pe săptămână, în timp ce 7% respectau în mod constant recomandările de sănătate.

Studiul a înregistrat că 9% dintre pacienți au fost spitalizați, iar 2% au murit. Cercetătorii au concluzionat că persoanele sedentare infectate cu noul virus au fost de două ori mai suspectibile de a fi spitalizate decât pacienții activi fizic. Totodată, au fost cu 73% mai predispuse să aibă nevoie de reanimare, în timp ce riscul de deces a fost de 2,5 ori mai mare, concluzionează studiul citat disponibil integral la link-ul de mai sus.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews