ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit cercetătorilor americani, dispariția albinelor va duce la o creștere a mortalității populației umane la nivel mondial cu aproape 3%. Acest fenomen ar fi determinat de creșterea carențelor de vitamina A și de acid folic, vitale pentru femeile gravide și copii, precum și de o incidență crescută a bolilor netransmisibile, cum ar fi bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale și anumite tipuri de cancer.

Deficiențele de vitamina A și de acid folic pot afecta ochii, ceea ce poate duce la orbire, și pot cauza malformații ale sistemului nervos. Aceste efecte asupra sănătății vor afecta atât țările dezvoltate, cât și țările în curs de dezvoltare, transmite Agerpres.

Potrivit unui scenariu de eliminare completă a polenizatorilor, 71 de milioane de oameni din țările cu venituri reduse ar putea suferi de deficit de vitamina A și 2,2 miliarde, care au deja un consum neadecvat, ar fi și mai afectați de această carență.
 
De asemenea, 173 de milioane de oameni ar avea deficit de acid folic, iar 1,23 miliarde de oameni ar întâmpina probleme în asigurarea acestei vitamine.

Pesticidele, vinovate de dispariția albinelor

Cel mai plauzibil motiv pentru care coloniile de albine scad de la an la an sunt pesticidele din ce în ce mai "eficiente". În ultimii ani, mai multe țări au început să ia masuri de reglementare a folosirii pesticidelor pentru că și-au decimat populația de albine din cauza acestora. China, Germania, Franța, Italia și Marea Britanie au anunțat reglementări mai dure în privința folosirii pesticidelor, pentru salvarea coloniilor de albine.