ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Varianta Delta face ravagii în prezent în Regatul Unit, potrivit datelor oficiale care au fost publicate de Public Health England (PHE) în încercarea de a justifica continuarea restricțiilor draconice asupra vieții britanicilor, conform Daily Expose.

Cu toate acestea, ne întrebăm dacă își dau seama că aceleași date publicate de PHE ne arată că persoanele care au primit două doze de vaccin Covid-19 au o șansă cu 885% mai mare de a muri din cauza Covid-19 decât cele nevaccinate?

Raportul PHE, care poate fi consultat aici, arată că între 1 februarie 2021 și 21 iunie 2021 au fost confirmate în total 92.029 de cazuri confirmate de varianta Delta.  

Dintre acestea, 58,4% au fost persoane care nu fuseseră vaccinate, în total 53.822.

Alte 7,8% au fost persoane care primiseră ambele doze de vaccin Covid-19, însemnând în total 7.235.

Alte 14,9% au fost persoane care primiseră o doză de vaccin Covid-19 cu cel puțin trei săptămâni înainte de a fi testate pozitiv pentru varianta Delta Covid, în total 13.715.

Și încă 6,78% au fost persoane care au primit o doză de vaccin Covid-19 cu mai puțin de trei săptămâni înainte de a fi testate pozitiv pentru varianta Delta Covid, totalizând 6.242.
 
 
 


Conform tabelului de mai sus, preluat din raportul Public Health England, putem observa că numărul de cazuri pozitive ale variantei Delta la persoanele nevaccinate depășește cu aproximativ 7,4 la 1 numărul de cazuri pozitive ale variantei Delta la persoanele care sunt complet vaccinate.

Dacă luăm numărul de persoane care au primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19 - 27 192, putem observa că numărul persoanelor nevaccinate, care au fost testate pozitiv pentru varianta Delta, depășește numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19 doar cu aproximativ 1,97 la 1.

Dar cum s-au tradus aceste presupuse cazuri confirmate de presupusa variantă Delta Covid-19 în spitalizări? Ei bine, din fericire, Public Health England ne spune în raportul lor.
 

 

Conform tabelului de mai sus, putem observa că din cele 53.822 de cazuri confirmate de varianta Delta Covid la persoane nevaccinate, 831 s-au prezentat la urgențe, ceea ce a dus la internarea peste noapte. Acest lucru reprezintă 1,54% din cazurile confirmate la persoanele nevaccinate.

Cu toate acestea, din cele 7.235 de cazuri confirmate ale variantei Delta la persoanele complet vaccinate, 190 s-au prezentat la serviciile de urgență, ceea ce a dus la internarea peste noapte. Acest lucru reprezintă 2,6% din cazurile confirmate la persoanele care sunt complet vaccinate.

Aceste date, care au fost publicate de Public Health England, ne arată că persoanele care au primit două doze de vaccin Covid-19 au o șansă cu 70,1% mai mare de a fi spitalizate cu presupusa variantă Delta decât persoanele nevaccinate.

Nu s-a dovedit că niciunul dintre vaccinurile Covid-19 nu a prevenit infecția sau că împiedică răspândirea presupusului virus Covid-19. În schimb, s-a dovedit că reduc riscul de spitalizare și de deces, dar chiar și în acest caz, studiul efectuat este foarte discutabil.

Se pare că vaccinurile Covid-19 nu fac ceea ce scrie pe cutie, nu-i așa? Poate că își fac treaba în ceea ce privește reducerea riscului de deces, din fericire, Public Health England a furnizat datele pentru ca noi să aflăm.
 
 
 


Conform tabelului de mai sus, putem vedea că din cele 53.822 de cazuri confirmate de varianta Delta Covid la persoane nevaccinate, 44 au murit, din păcate. Acest lucru reprezintă 0,07% din cazurile confirmate la persoanele nevaccinate.

Cu toate acestea, din cele 7 235 de cazuri confirmate ale variantei Delta Covid la persoanele care au primit ambele doze de vaccin Covid-19 și care erau, prin urmare, complet vaccinate, 50 au murit din păcate. Acest lucru reprezintă 0,69% din cazurile confirmate la persoanele care sunt complet vaccinate.

Aceste date, care au fost din nou publicate de Public Health England, ne arată că persoanele care au primit două doze de vaccin Covid-19 au o probabilitate cu 885,7% mai mare de a muri din cauza variantei Delta Covid decât persoanele nevaccinate.