ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele care au fost vaccinate anticovid au o părere negativă despre alte persoane care au refuzat vaccinarea, potrivit unui nou studiu, relatează Daily Mail. 

Cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au chestionat aproximativ 10.000 de persoane din 21 de țări.

Publicându-și concluziile, cercetătorii au descoperit că persoanele anti-vaccin sunt privite negativ. Cu toate acestea, cei care au refuzat vaccinarea nu au o părere proastă despre cei care s-au vaccinat.

Potrivit The Times, cercetătorii au descoperit că persoanele vaccinate au avut "deducții stereotipice conform cărora persoanele nevaccinate sunt nedemne de încredere și neinteligente, ceea ce face ca antipatia să semene cu prejudecățile față de alte grupuri deviante".

Cercetătorii i-au întrebat dacă ar fi fericiți ca o rudă apropiată să se căsătorească cu un anti-vaccinist. În rândul celor care și-au făcut vaccinurile, există o scădere de 13% a aprobării. 

Studiul a constatat că persoanele vaccinate ar fi mult mai fericite dacă o rudă apropiată s-ar căsători cu un migrant din Orientul Mijlociu decât cu cineva care nu a fost vaccinat.  
 
The Times amintește și declarația lui Emmanuel Macron, cursantul școlii lui Klaus Schwab, ca vrea să „le-o tragă”/„piss them off” nevaccinaților.
 

Cercetătorii au declarat: "Pe termen scurt, prejudecățile față de persoanele nevaccinate pot complica gestionarea pandemiei. Pe termen lung, ar putea însemna că societățile părăsesc pandemia mai divizate decât au intrat în ea".