ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este asociată cu un risc de 133 de ori mai mare de inflamație cardiacă pentru băieții adolescenți, potrivit unui nou studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), potrivit LifeSiteNews.

Studiul, publicat luna trecută de cercetătorii de la CDC din SUA, a constatat că miocardita a crescut considerabil la bărbații cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani după administrarea atât a vaccinului COVID-19 cu ARNm de la Pfizer, cât și a celui de la Moderna, a relatat Israel National News.

Cercetătorii au afirmat că "riscul de miocardită după administrarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm a fost crescut în mai multe straturi de vârstă și sex", dar că boala afectează în special bărbații tineri. Optzeci și doi la sută din cazurile de miocardită examinate în cadrul studiului au fost la bărbați, iar vârsta medie a pacienților a fost de 21 de ani. Marea majoritate a cazurilor - 82 la sută - au urmat unei a doua vaccinări.

Riscul a fost cel mai mare după vaccinarea Pfizer
 
Băieții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au avut o rată de miocardită de 70,7 cazuri la un milion de doze Pfizer - de 133 de ori mai mare decât rata de fond de 0,53 la un milion, potrivit studiului. 

În cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, rata a fost de 106 cazuri la un milion de doze, o creștere de 79 de ori față de riscul de bază de 1,34 cazuri la un milion de doze.

Rata miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani a fost de 52,4 cazuri la un milion de doze Pfizer și de 56,3 la un milion de doze Moderna. Rata de bază a fost de doar 1,76 la un milion de doze.
 
Studiul a analizat datele din Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri VAERS, din decembrie 2020 până în august 2021. Dintre cele 1.991 de rapoarte VAERS de miocardită după vaccinarea cu COVID-19, 1.626 au îndeplinit definiția de caz a CDC, potrivit cercetătorilor.

Cele mai frecvente simptome au inclus rezultate anormale la EKG sau RMN cardiac (72%) și dureri sau disconfort toracic (89%). Aproximativ 30 la sută dintre pacienți au raportat, de asemenea, dificultăți de respirație, iar 9 la sută au avut palpitații cardiace. 

Simptomele au apărut de obicei în termen de două zile de la inoculare, au precizat autorii.

Nouăzeci și șase la sută dintre pacienți au fost spitalizați, iar 13 la sută au continuat să aibă simptome și după ce au fost externați din spital.